USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Факультет фізкультури і спорту СНУ відзначив 50-річчя скандинавською ходьбою у лісі

19 Червня 2020 20:39
Півстолітній ювілей відзначає цього року факультет фізичної культури, спорту та здоров’я Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Багато заходів планували провести, приурочених цій даті, але через карантинні обмеження програму довелося змінити, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс». Поки відтермінували масові студентські змагання. Проте на старт вийшли самі викладачі, аби не лише словом, а й практичними діями закарбувати в пам’яті цю подію.

По-спортивному зібрались викладачі факультету фізичної культури, спорту та здоров’я у лісовому масиві села Гаразджа Луцького району, аби подолати шестикілометрову дистанцію скандинавською ходьбою. Цей вид фізичної активності як здорового способу життя пропагують і серед студентів, і серед викладачів. І саме таким способом вирішили відзначити ювілейну сторінку життя свого факультету.

До місця старту окремі викладачі добиралися велосипедами. Як зазначає заступниця декана з виховної роботи Ольга Іванюк, велосипед є її постійним супутником і найвищого звання – майстра спорту – вона досягнула саме у велоспорті. Жінка вже понад десять років успішно поєднує своє хобі і роботу, що приносить неабияке задоволення.

«На практичних заняттях у нас більше спрямування на оздоровлення. Ми стараємося, щоб наші студенти були здоровими, активними. Ми даємо їм знання і намагаємося їх зацікавити. Радує те, що наша студентська молодь зараз активно займається спортом, вони розуміють, для чого їм це потрібно».
Перед початком ходьби учасники провели хорошу розминку з палицями, аби добре розрухати тіло та активізувати кровообіг. Після чого стартували кількома групами, аби не скупчуватися.

«Оскільки я займаюсь спортивною аеробікою, дистанція для мене не була важкою», – ділиться враженнями заступниця декана з інформаційної політики та промоції Олена Іщук.

За 50 років факультет фізичної культури випустив 70 тисяч фахівців та виховав чимало достойних спортсменів з різних видів спорту, серед яких – 22 учасники Олімпійських ігор, багато майстрів спорту.

«Наша гордість – дівчата-волейболістки, хлопці-баскетболісти, потужна команда з водних видів спорту. У нас є кікбоксери, ходаки – легка атлетика. Тобто у нас досить потужні команди і спортивні школи, потужні тренери і, звісно, науковий супровід, – наголошує декан факультету Василь Пантік. – Ми маємо свої наукові школи, зокрема, Анатолія Цьося, Едуарда Вічковського, Наталії Бєлікової, Алли Альошиної. Це школи, які є взірцем на ринку освітніх послуг України».

Сьогодні факультет фізичної культури, спорту та здоров’я об’єднує близько 70 викладачів та п’ять кафедр. Однією з найновіших є кафедра фітнесу та циклічних видів спорту, яка створена цьогоріч.
Багато викладачів є випускниками цього факультету і пройшли всі щаблі професійного зростання. Одним з таких є Анатолій Вольчинський, який починав трудову діяльність тренером, а сьогодні очолює кафедру здоров’я і фізичної культури.

«Різні види спорту зараз впроваджує наш університет. Це і скандинавська ходьба, і фрізбі, і флорбол. Нові види спорту, які є цікаві для студентів, – констатує Анатолій Вольчинський. – Фізичне виховання сьогодні уже не таке, яким було 20-30 років тому. Сьогодні ми акцентуємо увагу на оздоровлювальний напрямок».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хрен собачий Показати IP 20 Червня 2020 06:24
Я теж там вчився, років 25 тому. На кафедрі легкої атлетики у Юрія Яковича Ярошенка. Ееех..,гарні були часи...Голодні, але гарні. :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus