USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Факультет фізичної культури волинського вишу відсвяткував півсторічний ювілей

11 Вересня 2020 21:12
11 вересня відзначали 50-річний ювілей факультету фізичної культури, спорту та здоров’я Волинського національного університету імені Лесі Українки. Урочиста подія відбулася на стадіоні імені Віктора Завацького, який раніше називали «Спортивним ядром».

За традицією, першим з вітальним словом до студентів та викладачів факультету звернувся ректор університету Анатолій Цьось.

«Я пишаюсь тим, що навчався і працюю на факультеті фізичної культури, спорту та здоров’я. Наші спортсмени є одними з найкращих в Україні, є багато учасників олімпійських ігор, переможців різноманітних змагань. У першу чергу потрібно подякувати тим працівникам, які поєднують навчальну і спортивну роботу на факультеті. Я бачу бажання розвиватися, а тому на нас чекає багато великих перемог», – звернувся до гостей ректор.
Передав вітання від депутатського корпусу Волинської обласної ради заступник голови Волинської обласної ради, голова відділення національного олімпійського комітету України Волинської області Роман Карпюк, який теж навчався на факультеті фізичної культури, спорту та здоров’я.

Привітав та побажав успіхів, наснаги тримати планку та надалі бути одними з кращих начальник управління у справах молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації Ігор Дмитришин.
«Це не просто факультет, де навчали людей, причетних до спорту, майбутніх тренерів, успішних спортсменів, вчителів фізичної культури. Це факультет, де вчили бути кращими, бути переможцями, перемагати, бути першими, досягати рекордів. Факультет навчав, навчає і буде навчати успішних людей», – висловився виконувач обов’язків міського голови Григорій Пустовіт.

Багатьох викладачів нагородили почесними грамотами, подяками, а окремим із них вручили золоті та срібні нагрудні знаки.

До привітань також долучився ще один колишній випускник факультету фізичної культури, спорту та здоров’я Олександр Манахін, начальник ВО відділення філії з фізичного виховання та спорту КФВС МОН України.
«Пів столітній ювілей – час, коли можна підбити підсумки і впевнено сказати, що ми зайняли чільне місце серед ВНЗ України, серед спортивних ВНЗ країни. Ми гордо виступали на чемпіонатах Європи, чемпіонатах світу, у нас 22 учасники олімпійських ігор, близько 400 майстрів спорту України міжнародного класу, я низько вклоняюся вам і дякую за вашу невтомну працю», – виступив декан факультету, доцент Василь Пантік.
Також він щиро побажав достатку, миру, злагоди і любові, творчого натхнення і здійснення всіх мрій та задумів викладачам і студентам.

Серед запрошених були і випускники першого випуску факультету фізичного виховання Луцького державного педагогічного інституту.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих на сході героїв, студентів факультету, які одними з перших стали на захист територіальної цілісності України.

На свято завітали багато студентів як старших курсів, так і першокурсників. Усі вони люблять свій факультет та з повагою і захопленням розповідають про викладачів та навчальний процес.

«Я все життя займаюсь спортом і присвячую йому чималеньку кількість часу, тому і обрала саме факультет фізичної культури, спорту та здоров’я. Коли вступила, з’явилася можливість записатися на підвищення спортивної майстерності з чирлідингу і три роки, поки я тут навчаюся, виступаю в команді збірної нашого університету», – розповіла студентка третього курсу Яна.

«Вступила сюди тому, що сама з Луцька і ВНУ був у мене першим пріоритетом серед університетів, де я хотіла б вчитися. Також тут навчалися мої батьки. Саме факультет фізичної культури, спорту та здоров’я, тому що все життя я в спорті, напевно, з самого дитячого садочка. Навчатися цікаво, постійно вивчаємо щось нове. Дуже подобається те, що у нас багато практики, адже ми працюємо не тільки в аудиторії, але й у спортивній залі, на стадіоні. Тут я розвиваюсь повністю і фізично, і духовно, і розумово», – каже студентка другого курсу Марія.

«Обрав факультет фізичної культури, спорту та здоров’я, тому що все життя займався спортом, легкою атлетикою на професійному рівні. Але мама дуже хотіла, щоб я обрав професію медика, тож ми знайшли компроміс у тому, що я вступаю на кафедру здоров’я людини, щоб в подальшому працювати реабілітологом. Навчаюся вже шостий рік, море позитивних емоцій, вражень та нових знайомств, дуже цікаві пари. Найбільше подобається професіоналізм викладацького складу, який робить з нас справжніх майстрів», – поділився студент шостого курсу Вадим.


Розважали гостей свята народний артист України Василь Чепелюк та збірна факультету фізичної культури, спорту та здоров’я Волинського національного університету імені Лесі Українки з чирлідингу «Венера».

Катерина ГОЛОВІЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus