USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Фальшиві антивірусні програми крадуть дані у користувачів

20 Жовтня 2009 18:50

Всього за останній час експерти Symantec виявили близько 250 різновидів небезпечних програм з промовистими назвами Antivirus 2010 або SpywareGuard 2008. Про це повідомляють «Волинські новини».
У Мережі з\'являється все більше фальшивих антивірусів, які виманюють у користувачів гроші. Так, за даними компанії Symantec, сьогодні тільки в США налічується кілька десятків мільйонів комп\'ютерів, заражених шахрайськими програмами, за які користувачі добровільно платять гроші – пише сайт ТСН.
Підробки хакерів виглядають як справжнє програмне забезпечення для боротьби з черв\'яками і троянами, при цьому хитромудрі програми не тільки крадуть у користувача дані, але і дають зловмисникам контроль над зараженою машиною. Всього за останній час експерти Symantec виявили близько 250 різновидів небезпечних програм із промовистими назвами Antivirus 2010 або SpywareGuard 2008, які були завантажені близько 43 мільйонів разів за останній рік.
Механізм роботи подібних антивірусів стандартний: при відвідуванні шахрайського сайту в браузері спливає вікно, яке попереджає про можливу загрозу і пропонує завантажити антивірус з гучною назвою. Після завантаження захисна програма знаходить на ПК безліч неіснуючих вірусів, для лікування яких користувачеві пропонується придбати платну версію антивіруса. На цій стадії реквізити користувача потрапляють до рук зловмисників.
Фахівці іншої антивірусної компанії Panda Security виявили ще один різновид шахрайського програмного забезпечення. Програма під назвою TotalSecurity2009 повністю блокує всі програми на комп\'ютері доти, поки користувач не заплатить 49,95 долара за дворічну ліцензію або 79,95 долара за довічну ліцензію на підроблений антивірус.
Як відзначають фахівці Panda Security, хакери постаралися: фальшивий захисний комплекс має досить переконливий інтерфейс з безліччю налаштувань і можливістю користування декількома мовами. Щоб користувачі могли хоча б частково знешкодити шкідливі програми, експертам довелося самим зайнятися своєрідним піратством, виклавши на сайті серійні номери від фальшивого антивіруса.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus