USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Фальсифікація 5% голосів не допоможе Порошенку пройти у ІІ тур, – експерт

20 Березня 2019 09:14
Влада застосовуватиме всі можливі способи фальсифікацій результатів виборів. Боротьба йде за 10% голосів. Однак Порошенку 5% сфальсифікованих голосів не допоможуть пройти до другого туру, – вважає директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко, пише канал 24.

З його слів, в цілому фальсифікації можуть досягти до 10% голосів. Це підміна протоколів і бюлетенів, свої технічні спостерігачі і члени комісії, сітки агітаторів. Порошенку 5% сфальсифікованих голосів не потрібно. Це йому не допоможе пройти до другого туру.

За словами експерта, підміна протоколів і мішків із бюлетенями – улюблений спосіб фальсифікації від Партії регіонів. І це, швидше за все, робитиметься і зараз за допомогою адмінресурсу. Технічно це може зробити тільки влада. На думку Небоженка, найбільш масові фальсифікації будуть у тих десяти регіонах, де був воєнний стан.

При цьому, зазначає політолог, з одного боку, різні кандидати в президенти зберуть матеріал про фальсифікації результатів голосування. Але проблема не в кількості матеріалів, а в політичному рішенні визнання виборів недійсними. Важко довести в суді фальсифікації.

Якщо буде масова фальсифікація результатів голосування з боку Порошенка, то це погано відобразиться на другому турі і на парламентських виборах. Тоді кандидатам у депутати не треба буде придумувати гучні нові програми. Всі говоритимуть: давайте позбудемося людини, яка сфальсифікувала вибори, – підкреслив Віктор Небоженко.

Яким чином протиправно впливають на результати виборів? Незаконна схема агітації на виборах, так звана «сітка» передбачає купівлю голосів виборців і може складатися з близько 200 тисяч агітаторів та охоплювати від 700 тисяч до 6 мільйонів виборців. «Карусель» – коли учасники отримають бюлетень, роблять позначку у потрібному місці, фіксують «волевиявлення» на телефон і вкидають бюлетень у скриньку. Також відомий метод вкидання або заміни бюлетенів.

Як відомо, ЦВК ухвалила рішення
Вибори 2019: ЦВК раптово змінила кількість бюлетенів для першого туру на понад чверть мільйона, згідно якого перенесла 263 тисячі бюлетенів із другого на перший тур. Хоча ніяких радикальних змін з кількістю виборців за три тижні між першим туром 31 березня і другим туром 21 квітня відбуватись не повинно. Загалом для виборів президента України замовили виготовлення 60 мільйонів 360 тисяч виборчих бюлетенів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Навуходоносор Показати IP 20 Березня 2019 10:01
Сдается мне, что наш первоапостольный очень хорошо усвоил завет вождя всех народов Иосифа Виссарионовича Сталина, который на Пленуме КПСС учил своих подчиненных демократии так:" Совсем неважно, как голосует народ. Гораздо важнее то, как мы голоса считаем". Ну а то, что к ЦВК доверие украинцев невысокое - факт общеизвестный.
Хтось Показати IP 20 Березня 2019 11:04
І що буде, якщо не пройде у 2 тур? 1-оголосить війну? 2-втече? 3-замутить 3 - й майдан?
Всезнайко Показати IP 20 Березня 2019 11:55
То зфальсифікує 20%

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus