USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Фани електротранспорту з усієї України - на тролейбусній екскурсії Луцьком

11 Червня 2017 18:05
Представники низки міст України прибули до Луцька, аби взяти участь в екскурсії на унікальній моделі тролейбуса.

Екскурсія на унікальному тролейбусі Mercedes-Benz, борт №235 відбулася 11 червня у Луцьку. Організували захід представники спільноти «Громадський транспорт Луцька».

Як розповів представник інтернет-спільноти «Громадський транспорт Луцька» Юрій Лісінчук, обраний для екскурсії тролейбус є найновішим серед тролейбусів, які використовуються у місті. Його привезли наприкінці 2015 року з польського міста Гдиня. У Польщі у 2007 році автобус Mercedes-Benz був перероблений у тролейбус.

Цей рік є ювілейним для луцького тролейбуса, адже 8 квітня минуло 45 років з моменту відкриття тролейбусного руху у місті. Інформацію про електротранспорт тролейбусні фанати у Луцьку збирають вже понад 10 років, досліджуючи історію розвитку тролейбусного руху у місті, у планах – видання книги з цієї теми. Юрій Лісінчук повідомив, що ще 15 років тому об’їздили усі тролейбусні системи України, у деяких містах електротранспорт вже не використовується. Спільноту «Громадський транспорт Луцька» створили з метою інформування лучан про роботу міського транспорту.


Маршрут екскурсії проліг від технічної гілки, що на вулиці Глушець (поблизу центрального входу у парк культури та відпочинку імені Лесі Українки) до вулиці Рівненської – кінцевої зупинки «Гаразджа» - Київського майдану - проспекту Відродження - кінцевої «КРЗ» - проспекту Перемоги – вулиці Паркової - вулиці Ковельської – вулиці Львівської - кінцевої «Вересневе» до тролейбусного депо.


Під час екскурсії тролейбусні фани з різних міст України побачили найцікавіші тролейбусні лінії міста, у тому числі, службові гілки, дізнавалися про електротранспорт Луцька та робили низку фото зупинок у різних мікрорайонах міста. Так, традиційне фото поціновувачів електротранспорту з тролейбусом зробили на в’їзді у місто з боку Рівного.


Така тролейбусна екскурсія відбувається вже вп’яте: першу організовували у 2007 році, коли каталися на найстарішому на той момент тролейбусі Skoda 9TR №34, який нині списаний. Після цього каталися на нових «Богданах», у 2014 році, під час передостанньої екскурсії використовували новоприбулі польські тролейбуси Jelcz, а цьогоріч для екскурсії обрали унікальну модель Mercedes-Benz, яка не використовується більше у жодному місті України. Під час таких заходів збираються тролейбусні фанати з усієї країни. Цього разу оглянути тролейбусні лінії Луцька та обмінятися інформацією про свій улюблений вид транспорту змогли гості з Харкова, Києва, Житомира, Тернополя, Львова та Рівного. Під час попередньої екскурсії до Луцька приїздили також представники Польщі та Німеччини. З нагоди незвичної екскурсії для її учасників видрукували ексклюзивні тролейбусні квитки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 11 Червня 2017 19:05
Юра молодець,як всі фани!!!
Лучанин Показати IP 11 Червня 2017 20:23
Тролейбус дійсно гарний, тут без питань. А от за останній мій проїзд виникло питання до ЛПЕ відносно цієї машини і брата-близнюка(може сестри): для кого зроблені поручні? Навіть я зі своїм чималим зростом не можу комфортно їхати стоячи в цьому тролейбусі. Це не від мене питання, а від всіх пасажирів які в ньому їдуть і його в голос постійно задають. А до фанів від мене, власне - як запашок в кінці подорожі?
Коля Показати IP 11 Червня 2017 21:45
Дайте мені посвідчення на безкоштовний проїзд в електротранспорті і я теж буду вашим фаном.
Джулі Показати IP 12 Червня 2017 10:44
А чому анонсу не було? Я б теж проїхалась...
Організатор до Джулі Показати IP 12 Червня 2017 13:31
Як не було? був в суботу + вже 1,5 місяці було в закріпленні в спільноті
maniek100 Показати IP 12 Червня 2017 15:17
hmmm
Лучанин Показати IP 13 Червня 2017 10:25
Дякую за екскурсію. Організаторам велика подяка. Побільше би таких екскурсій.
ursa Показати IP 15 Червня 2017 00:04
Юра, Юра... Чего не сказал? :)
TFA до ursa Показати IP 15 Червня 2017 14:10
В тролейбусній темі на Борді проскакувала інфа.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus