USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Фани «Волині» очима польських журналістів: «кричалки» УПА та «евакуація» темношкірого

1 Вересня 2016 21:27
«Кричалки» УПА, від яких полякам було дещо лячно, співанки SS, потужне піро-шоу, а також «примусова термінова евакуація» темношкірого вболівальника з трибун. І, звичайно, колоритна дорога зі Львова до Луцька. Це лише частина того, що вразило поляків, які 7 травня гостювали у Луцьку.

Польські журналісти завітали на травневий домашній матч «Волині» та «Дніпра», який тоді здавався останнім на домашній арені в історії клубу. Матч видався доволі цікавим, проте увага журналістів видання «Це ми, вболівальники» була прикута до фан-сектору та трибун.

Відтак, вашій увазі публікуємо статтю журналістів польського видання “To my kibice +” в українському перекладі.

«…першим ділом – дорога до Луцька, міста, що перебуває за 150 кілометрів від Львова. На автостанції домовляємось з водієм буса, який готовий на цю подорож. Наступного дня намагаємось вижити в «пекельній сауні». Виявляється, що бус «так собі» пристосований до перевезення такої кількості людей.

Дещо здивований водій не бачить в цьому проблеми і організовує додаткове сидіння... на запасному колесі. Далі – сунемося «дорогами», а точніше чимось, що на це схоже. Бо більше це нагадує стежку в полі, ніж державну дорогу.

Нашому «Раллі Дакар», як його охрестив один із учасників подорожі, додають колориту корови, які переходять дорогу, а також перехожі з вилами або косами. Окрім бездоріжжя, з часом опановуємо техніку споживання «янтарного напою» в складних умовах, а відтак подорож проходить набагато швидше. Хоча, не впевнені, що наш колега, який цілу дорогу їде на колесі, поділяє цю думку.

Вітає нас бетонний знак «Луцьк», і тут же перед нами промайнула малоприємна перспектива згубитись в ненаймальовничіших районах передмістя. Проте, зрештою, дістаємось стадіону «Авангард». Як розповів один із працівників клубу, можливо, ми станемо свідками останнього матчу в історії «Волині», позаяк клуб бореться з фінансовими труднощами, і до того ж його оштрафували на 18 очок в цьому сезоні.

Спортивний об'єкт з понад 90-річною історією поволі заповнюється людьми. На огорожі, серед інших, висять прапори «Волинь Ультрас», малі прапори Volyn Lutsk Crusaders.
З другої сторони поля знаходиться близько 70 фанів «Дніпра», які розвісили аж 16 прапорів!
Фани «Волині», окрім гучного спонукання гравців до боротьби, перегукуються з «дніпрянами» привітанням ОУН-УПА «Слава Україні – Героям Слава!». Звучить це ворожо, особливо, коли чується це на Волині…

Потужно підтримує репертуар і приспівка «Sieg Heil Rudolf Heß, Hitler Jugend SS», яку скандують під вистріли піротехніки.

ЧИТАТИ ЩЕ: ОСТАННІЙ МАТЧ ФК «ВОЛИНЬ» НА «АВАНГАРДІ»: ЯК ЦЕ БУЛО

Через млин (коли вболівальники махають шарфами, - ВН) фанатів, люди впадають в ейфорію, і за хвилю з’являються клуби чорного і білого диму з двох «фаєрів». Весь матч «прикрашають» акомпанементи петард. Фани «Дніпра» теж використовують піротехніку, проте з меншою результативністю - їх менш якісні «фаєри» ледь тліють.
У другій половині матчу рахунок змінюється не на користь волинян, «гра у млин» триває все активніше. Фанати «Волині» діляться на дві групи і розпочинають імпровізовану бійку на секторі!
Уболівальники штовхаються, ходять по головах колег і вистрибують на групи тих, хто «товчеться» між собою.
Волиняни пропускають гол, і фани починають чергове піро-шоу. Тим часом «афро-скептичні» фани «Волині» помічають на трибуні темношкірого з шарфом «червоно-білих», який своєю появою викликав чималий ажіотаж «на секторі», і був змушений «евакуюватись» зі стадіону.

ФК «Волинь» остаточно програє «Дніпру», по фінальному свистку на поле вибігають фанати в балаклавах і біжать в сторону футболістів після чого… дають їм «п’ять»! Під час цього постраждав лише один рекламний банер, на який заскочили фанати, коли повертались на свій сектор.
Задоволені фольклором і «дикою» атмосферою цього матчу, збираємось назад на Львів…»

Переклад: Іван САВИЧ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
V. Показати IP 1 Вересня 2016 22:06
Не виправдовую поведінку вболювальників. Але ось таке читати сумно: «Слава Україні – Героям Слава!». Звучить це ворожо, особливо, коли чується це на Волині…
Ігор до V. Показати IP 1 Вересня 2016 22:27
Той патріотизм який нам втирають в голови, в решті світу називають нацизм
Best Показати IP 1 Вересня 2016 22:22
Поляки - це ще ті лицеміри
Юрій Конкевич Показати IP 1 Вересня 2016 22:37
"Слава Україні! Звучить це ворожо, особливо, коли чується це на Волині…" Ну так, на Авангард зазвичай приходять не фанати варшавської Легії... "Потужно підтримує репертуар і приспівка «Sieg Heil Rudolf Heß, Hitler Jugend SS», яку скандують під вистріли піротехніки" - якби це було, Волинь сплатила б кількамільйонний штраф. Поляки, якщо вони направду були на стадіоні, гарно обізнані в нацистських пісеньках. Словом, дурня, причому ілюстрована не власними фото польського журналу.
Ізворану Показати IP 1 Вересня 2016 23:06
якась пі...ьож а не поляки. писав якіс вафел з Луцька...або з полісся На посном масле ...хе....ня
Крузейдер Показати IP 1 Вересня 2016 23:08
коментар було видалено
Іван Савич Показати IP 1 Вересня 2016 23:10
я курю...тому й пишу такий брєд
Анонім до Іван Савич Показати IP 2 Вересня 2016 15:05
причому тут? статтю писали поляки, савич лише перекладав
Лучанин Показати IP 2 Вересня 2016 00:55
Якою мовою то написано? Чи то гугл перекладав, немає стилістики і кострубато, підредагуйте трошка
хех Показати IP 2 Вересня 2016 12:04
польські фани одні з найжорстокіших у світі. вбивають постійно людей. масові безпорядки в місті. на збірну як в Київ приїжджали також провокували на бійку. але Україна погана...... блазні дешеві......
Павел до хех Показати IP 3 Вересня 2016 09:46
Я польак,потверджаю тези пана хех!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus