USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

ФАП у селі на Волині потребує реконструкції

28 Червня 2018 09:00
Під час робочого візиту до Камінь-Каширського району Ірина Констанкевич побувала у селі Житнівка.

Про це йдеться на сайті нардепа.

Найперше парламентар оглянула приміщення місцевого ФАПУ, що потребує нагальної модернізації. Цього року уряд виділив 4 мільярди на сільську медицину, а поряд з тим, волинські села залишаються без медичної допомоги.

З ініціативи народного депутата України Ірини Констанкечич уже рік реалізується медична програма «Здоров’я – кожному мешканцю села». Поштовхом до організації програми стали численні розповіді-нарікання переважно літніх людей про те, як обсіли болячки, як болить і тут і там, а поїхати до лікарні реально неможливо: дорога розбита, поїздка автобусом — дорого, та ще його і нема, лікарня — теж дорого, та й часу немає (хазяйство, кури, корова, городи....). І таке от безпросвіття роками, десятиліттями. Вже незабаром проект стартує і у Камінь-Каширському районі.

Також Ірина Констанкевич побувала і у місцевій школі, яку без перебільшення можна назвати однією з найкращих в області. Велика їдальня, спортзал, нові класні кімнати, роздягальні, душові. Директор школи Валентина Приходько розповіла, що школу відкрили у 2015 році, тому, ще не облаштовані належним чином кабінети хімії та біології. Є проблеми і з реалізацією проекту «Нова українська школа», адже кошти досі не надійшли.

У житнівській середній школі сьогодні навчається 135 учнів та працює 27 педагогічні працівники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus