USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Ірина Констанкевич завітала на день села на Маневиччині

1 Серпня 2017 21:54
Гучно та із розмахом відсвяткували день села Старосілля на Маневиччині. Центральна садиба Старосільської сільської ради відзначила 228 річницю, проте, на думку її очільника Віктора Регешука, населений пункт значно молодший, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

«Наше село повне життя – воно відбудовується, розширюється. Якщо порівнювати Старосілля із живим організмом, то йому десь 25 років. Село живе на повні груди, як молода людина. У нас функціонує школа, дитячий садочок, клуб, ФАП, заклади торгівлі. На території сільської ради розміщені успішні підприємства ТзОВ «Баффало» та ТзОВ «Агроситниця», завдяки яким нам вдається розвиватись та втілювати задумане. Але головним нашим надбанням є люди, адже вони працьовиті, щирі та активні», – розповів Віктор Регешук.

Святкування розпочалось не з номерів, а із нагородження. Призи отримали наймолодші та найстарші жителі, іменинники, найкраща майстриня, активісти громади, власники зразкового двору у селі.

Концертна програма складалась із танцювальних та співочих номерів. Для гостей та жителів Старосілля виступили місцевий чоловічий гурт «Зорі», народні аматорські ансамблі «Перевесла» та «Барвінок», народний аматорський гурт «Крила», народне аматорське тріо «Журавлина» із Ківерцівського будинку культури. Глядачі були заворожені виступами артистів, які попри спеку виклались на усі сто відсотків.

На свято до Старосілля завітало чимало гостей. Зокрема, народний депутат України від УКРОПу Ірина Констанкевич. Нардеп зауважила, що із великим задоволенням відвідує такі заходи, адже кожне село має свій характер, свою індивідуальність, відповідно й свята у кожному по-різному особливі.

«Старосілля – це село, де шанують свою історію, але пам’ятають й про сьогодення. Тут відразу відчувається рука господаря, який магістрально вибудовує майбутнє своєї громади. Залучення сільським головою інвесторів, його вміння правильно скерувати отримані від них кошти допомогло облаштувати дитячий садочок, якого раніше тут не було, привести до ладу дороги, адмінприміщення. Це приклад того, як потрібно працювати, аби громада була успішною», – наголосила Ірина Мирославівна.

Зі слів народного депутата, не все можна охопити лише своїми стараннями, адже коштів завжди бракує. «Завдяки підприємству «Баффало» у сільської ради з’явилась можливість розширити дитсадочок. Ми з головою обговорили це питання та домовились, що я також, як нардеп, сприятиму виділенню коштів для добудови дошкільного навчального закладу. На сьогодні ми вже відгукнулись на перші прохання та завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» для старосільського клубу була придбана акустична апаратура», - повідомила нардеп.

Після концерту Ірина Констанкевич привітала молодят, які святкували весілля у ресторані поруч із клубом.

Варто також зазначити, що концерт став лише початком святкового дійства у Старосіллі. Перед клубом розмістився ярмарок із атракціонами для дітей та продажем різних смаколиків.

Руслана Воронюк та Людмила Намонюк пригощають усіх охочих безкоштовним кулішем. Кажуть, що його готував по технології справжній козак, рецептуру ж залишили у секреті.

Депутат Старосільської сільської ради Людмила Терешко розповіла, що на підготовку свята потрібно було близько місяця.

«Організовували все спільними зусиллями. Хоча найбільше, звичайно, Віктор Олексійович приклав старань, щоб зробити цей день таким насиченим. Долучились й наші місцеві підприємства. День села потрібно організовувати, щоб відпочити від щоденних турбот, для подяки один одному. Чудово, що Ірина Констанкевич прибула до нас, адже це важливо для людей, вони можуть поспілкуватись з нардепом, звернутись із якимись своїми турботами. По суті, день села презентує населений пункт для гостей та об’єднує людей», – зауважила Людмила Терешко.

Не лише молодь, але й люди поважного віку продовжили святкувати після концерту. Харитині Іванівні Міцевській 84 роки. Вона прийшла на захід із родичами. Життєрадісна бабуся із цікавістю розглядає усіх присутніх. Розповіла, що завжди відвідує концерти у селі, адже так стає вільніше на душі.

«Я проживаю сама. Господарство невелике – кури та й город. Але наче справляюсь, племінниця каже, що ще як молодиця. Концерти бувають на різні свята. Люблю ходити на виступи артистів, відразу веселіше, приходжу додому без втоми», – жартує жінка.

Окрім концерту та ярмарки було проведено лотерею із цінними призами, а завершився насичений емоціями та заходами день дискотекою та вогняним шоу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus