USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Федоров відповів, чи вручатимуть повістки через месенджери

3 Квітня 2023 12:56
В Україні наразі технічно неможливо запустити видачу повісток у військкомати через месенджери.

Про це в інтервʼю Liga.net заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Напередодні народний депутат Федір Веніславський розповів, що у Верховній Раді розглядають можливість «вручення» повісток через Viber чи Telegram.

За його словами, усі технічні можливості на це є, адже до початку війни база мобільних номерів чоловіків призовного віку була майже повністю сформована.

Федорова вважає, член оборонного комітету Веніславський, «або некоректно висловився, або просто це було вирвано з контексту».

«Це неможливо зробити, поки немає якісного реєстру військовозобов’язаних, а до ідентифікатора реєстру не прив’язаний верифікований номер телефону. А у нас немає верифікації номера телефону та особи в державі. Я навіть не говорю зараз про Конституцію та постанови. Чисто технічно це неможливо зробити умовно в цьому році», – сказав Федоров.

В Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан, що запровадили через військове вторгнення РФ. Під час мобілізації призову підлягають військовозобов’язані чоловіки у віці від 18 до 60 років.

Під час воєнного стану повістки українцям можуть вручати і органи місцевого самоврядування, і представники експлуатаційних компаній чи ОСББ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Коля Показати IP 3 Квітня 2023 13:42
Було б не погано.Всім а не через 10 . Багатодітним батькам і батюшкам а то всі за простими хлопцями собі живуть, як не у війну. Батюшки в Тік тоці публікуються зокрема Марчук Валентин друг Павла Мерседеса. Всі мають бути рівні і захищати землю українську від ворога.
Олена Власюк Показати IP 3 Квітня 2023 16:48
Підтримую Колю.
Радувець Ларіса Показати IP 3 Квітня 2023 20:31
В Федорову повістку принесли? Чи він недоторканий?
Анонім до Радувець Ларіса Показати IP 4 Квітня 2023 13:29
Міністри , чиновники, депутати мають бронювання до закінчення мобілізації .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus