USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Фермерське господарство «Західний Буг» відсудило у «Волинь-зерно-продукт» 7,2 млн грн

23 Березня 2023 06:17
Понад сім мільйонів гривень стягнув Господарський суд Волинської області з ТОВ «Волинь-зерно-продукт» на користь фермерського господарства «Західний Буг.

Це вже не перший судовий спір між підприємствами. Раніше ми повідомляли, що з фермерського господарства «Західний Буг» на користь ТОВ «Волинь-зерно-продукт» стягнули понад 16 мільйонів гривень боргу. Потому з’явилася постанова, в якій йдеться про те, що «Західний Буг» хоче стягнути понад 10 мільйонів гривень з компанії «Вілія». Але в лютому ми повідомляли, що «Волинь-зерно-продукт» відсудило у фермерського господарства «Західний Буг» понад 21 мільйон гривень боргу та штрафу.

Цього разу фермерське господарство «Західний Буг» просило стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Волинь-зерно-продукт» 7 мільйонів 636 тисяч 398 гривень, з них: 7 мільйонів 292 тисячі 291 гривня – заборгованість за переданий на підставі договору купівлі-продажу товар, 53 тисячі 460 гривень – проценти річних, 290 тисяч 645 гривень – збитки, завдані інфляцією.

Невдовзі представник позивача подав заяву, у якій просив закрити провадження у справі в частині вимог до відповідача на суму основного боргу в розмірі 416 тисяч 628 гривень, оскільки той здійснив зарахування зустрічних однорідних вимог. Тож сума, яку просило стягнути підприємство «Західний Буг», зменшилася до 7 мільйонів 219 тисяч 769 гривень.

У процесі розгляду справи підприємство «Волинь-зерно-продукт» підтвердило факти, на які посилається позивач у позовній заяві, та визнало наявність заборгованості перед позивачем у розмірі 6 мільйонів 875 тисяч 662 гривень.

Враховуючи порушення відповідачем строків оплати переданого товару, на переконання суду, до задоволення також підлягає вимога позивача про стягнення з відповідача 290 тисяч 645 гривень збитків, завданих інфляцією, та процентів річних в розмірі 53 тисячі 460 гривень.

В цілому суд стягнув з «Волинь-Зерно-Продукт» на користь «Західного Бугу» 7 мільйонів 219 тисяч 769 гривень, а також витрати на правничу допомогу і судовий збір.

За даними сайту latifundist, «Волинь-зерно-продукт» – підприємство, яке входить до групи компаній ТМ «Вілія». «Волинь-зерно-продукт» – материнська, керуюча компанія, власник інфраструктурних та виробничих активів. Компанія займається вирощуванням зернових, бобових та олійних. Основні культури: пшениця, ріпак, соя. Додаткові: буряк, горох, кукурудза, пшениця твердих сортів, жито.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
аграрій Показати IP 23 Березня 2023 09:04
А Дудка ж скрізь такий чесний... Що сталося? :)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus