USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Волині суд стягнув з фермерського господарства понад 21 мільйон гривень

18 Лютого 2023 11:50
ТОВ «Волинь-зерно-продукт» відсудило у фермерського господарства «Західний Буг» понад 21 мільйон гривень боргу та штрафу.

Про це стало відомо з рішення Господарського суду Волинської області.

У листопаді ми повідомляли, що суд стягнув з фермерського господарства «Західний Буг» на користь ТОВ «Волинь-зерно-продукт» понад 16 мільйонів гривень боргу.

Цього разу товариство з обмеженою відповідальністю «Волинь-зерно-продукт» звернулось з позовом до фермерського господарства «Західний Буг» Юнака Сергія Петровича, просивши стягнути 21 мільйон 320 тисяч 806 гривень: 16 мільйонів 400 тисяч 620 гривень – основний борг, 4 мільйони 920 тисяч 186 гривень – штраф та витрати пов`язані із сплатою судового збору.

Суд встановив, що 14 вересня 2021 року між ТОВ «Волинь-зерно-продукт» (продавець) та фермерським господарством «Західний Буг» Юнака Сергія Петровича (покупець) укладено договір купівлі-продажу.

Відповідно до умов договору, продавець зобов`язується продати у власність покупця засоби захисту рослин, насіння, мінеральні добрива, зернові та олійні культури, дизпаливо, мікродобрива та інший товар, зазначений в накладних. Натомість покупець повинен був прийняти цей товар та своєчасно оплатити його.

«Волинь-зерно-продукт» передав фермерському господарству товару на 16 мільйонів 400 тисяч 620 гривень, це підтверджується видатковими накладними, які долучені до матеріалів справи. Але відповідач отриманий товар не оплатив.

На переконання суду, заборгованість «Західного Бугу» підтверджена матеріалами справи та підлягає до стягнення. До того ж, фермерське господарство і саме визнало борг. Також суд дійшов висновку, що позивачем правомірно нараховано штраф 4 мільйони 920 тисяч 186 гривень.

Тому суд повністю задовольнив позов ТОВ «Волинь-зерно-продукт», стягнувши на його користь понад 21 мільйон гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus