USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Суд вчергове стягнув 12 мільйонів з волинського фермерського господарства

9 Березня 2023 06:16
У фермерського господарства «Західний Буг» Юнака Сергія Петровича вчергове відсудили мільйони гривень. Цього разу господарство вимушене буде виплатити майже 12 мільйонів боргу та штрафних санкцій на користь ТОВ «Волинь-зерно-продукт».

Про це стало відомо з рішення Господарського суду Волинської області.

Це вже не перший судовий спір між підприємствами. Раніше ми повідомляли, що з фермерського господарства «Західний Буг» на користь ТОВ «Волинь-зерно-продукт» стягнули понад 16 мільйонів гривень боргу. Потому з’явилася постанова, в якій йдеться про те, що «Західний Буг» хоче стягнути понад 10 мільйонів гривень з компанії «Вілія». Але в лютому ми повідомляли, що «Волинь-зерно-продукт» відсудило у фермерського господарства «Західний Буг» понад 21 мільйон гривень боргу та штрафу.

Цього разу в позовній заяві «Волинь-зерно-продукт» просило стягнути з фермерського господарства «Західний Буг» Юнака Сергія Петровича 11 мільйонів 744 тисячі 890 гривень боргу, з них: 8 мільйонів 700 тисяч 325 гривень – заборгованість за надані послуги на підставі договору складського зберігання, 869 тисяч 484 гривні – пеня, 2 мільйони 175 тисяч 81 гривня – штраф.

Представник відповідача визнав позовні вимоги в частині стягнення 8 мільйонів 700 тисяч заборгованості. Водночас він просив зменшити штрафні санкції до суми, яка дорівнюватиме 1% від суми нарахованих позивачем штрафних санкцій (пені та штрафу).

Однак з матеріалів справи вбачається, що прострочення відповідача з оплати наданих послуг становить більше року. На переконання суду, правові підстави для задоволення клопотання відповідача про зменшення розміру штрафних санкцій до 1% відсутні.

Суд повністю задовольнив позов ТОВ «Волинь-зерно-продукт», стягнувши з фермерського господарства «Західний Буг» 11 мільйонів 700 тисяч гривень боргу та штрафних санкцій.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
санітар Показати IP 9 Березня 2023 07:54
"Пінгвінів" (Юнаків) вчать, як правильно господарювати в ринкових умовах. І як бути порядним, тримаючи слово, а не роблячи з губи гармошку.
Анонім до санітар Показати IP 9 Березня 2023 10:40
там, де заробляють гроші, там слово "порядність" є лайкою. живіть в світі дорослих, друже!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus