USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Фермери Волині розповідали губернатору про актуальні проблеми аграрного сектору

22 Січня 2009 11:03
Голова облдержадміністрації Микола Романюк провів робочу зустріч з активом Асоціації фермерів і землевласників області. Про це 22 січня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт Волинської ОДА, сторони обговорили актуальні питання  розвитку аграрного сектору Волині, а саме формування і функціонування мережі ринків збуту сільськогосподарської продукції місцевого виробника.
На початку зустрічі голова Асоціації фермерів і землевласників області Микола Собуцький поінформував про діяльність за минулий  рік, зокрема, детально зупинився на функціонуванні фермерських ярмарків.
Аграрії просили у голови облдержадміністрації підтримки щодо розширення мережі ринків сільськогосподарської продукції в обласному та районних центрах області. Адже у такому випадку краяни матимуть змогу купувати безпосередньо від волинських виробників та за нижчими цінами.
Представники Асоціації звертали увагу і на необхідність активного залучення її членів до  участі у громадсько-політичному житті області. Зупинились фермери і на проблемах збуту сільськогосподарської продукції та зайнятості населення у сільській місцевості. Наголошували учасники зустрічі і на необхідності державної підтримки особистих селянських господарств.
Пан Романюк поінформував, що це питання він взяв за особистий пріоритет: «Цього року в обласному бюджеті закладено 1 мільйон гривень. Вони будуть спрямовуватися на часткове відшкодування витрат на придбання сільськогосподарської  техніки і обладнання, на здешевлення кредитів на  закупівлю цієї техніки та молодняку племінної худоби».
Окрім того, Микола Романюк висловив задоволення результатами зустрічі: «Це добре, що ми порозумілися щодо вирішення головних проблем галузі сільського виробництва: це і створення оптового ринку, і регулярне функціонування фермерських ярмарків. Для втілення першого проекту уже підшуковуємо відповідну земельну ділянку і працюємо щодо залучення інвестиції».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus