USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Закупівля техніки, рейдерство, землі ОТГ: що турбує фермерів Волині

21 Листопада 2017 13:11
На 2018-й рік в державному бюджеті закладено близько 940 мільйонів гривень на фінансування діяльності аграріїв. Однак не має точної схеми розподілення коштів. Про можливі механізми фінансування обговорили фермери регіону 20-го листопада у Нововолинську під час засідання експертної робочої групи з питань сільського господарства та земельних відносин.

Зокрема, пропонують використати кошти на закупівлю технік в райони, щоб фермери не бідкалися, коли приходить час збирати урожай, інформує Буг.

За круглим столом зібралися представники народного депутата Ігоря Гузя, “Всеукраїнської Аграрної Ради» та зацікавлені фермери із округу.

Обговорювали питання щодо законодавчої ініціативи в сфері земельних відносин, підтримки державою аграрного сектору та ключових проблем сільгоспвиробників. Заслухали побажання фермерів для врахування їхньої думки при розгляді питань бюджетних дотацій на 2018-й рік. Піднімали проблему рейдерських захоплень земель та шляхи боротьби з ними.

Заступник голови “Всеукраїнської Аграрної Ради» Олександр Сліпченко розповів про діяльність їхньої громадської організації. Основною метою спілки є правовий захист на законодавчорму рівні, інформаційна підтримка та відстоювання інтересів аграріїв з усіх регіонів.

На конференції також обговорювали актуальне на часі питання щодо скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарських призначень. Заступник голови “Всеукраїнської Аграрної Ради» Денис Марчук зауважив, що вони категорично проти, щоб до кінця року заборону на продаж було знято. Запевняє, що не раніше 2024-го року готові почати обговорювати питання про можливий обіг земель цієї категорії.

За словами Марчука перед тим, як почати процес обігу земель сільськогосподарського призначення необхідно провести низку заходів. Закінчити питання реєстрації та наповнення державного земельного кадастру, впорядкувати реєстр майнових прав. Необхідно також здійснити моніторинг резерву земель.

На зустрічі аграрії регіону розповіли про наявні проблеми в господарюванні. Вони стосуються купівлі земель із державного запасу на аукціоні, спроб рейдерських захоплень, неправомірної діяльності у сфері землевпорядних та землеоціночних робіт.

Гостро стоїть питання, що стосується земель, які знаходяться за межами населеного пункту і не належать громаді. Потрібен механізм виділення, зокрема оцінки таких земель. Вони мають бути передані в управління об’єднаних територіальних громад. Для цього необхідно прийняти відповідне законодавство, - зауважили фермери.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus