USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фіджі накрив потужний циклон, серед загиблих – тримісячне немовля

18 Грудня 2020 10:19
Потужний циклон «Яса», що накрив Фіджі у п’ятницю, спричинив загибель двох людей та пошкодження великої кількості житлових будівель.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на прем’єр-міністра Фіджі Френка Байнімарами, інформує Укрінформ.

«Підтверджено два смертельних випадки. Загинув 45-річний чоловік в Лабасі (місто на Фіджі) та тримісячне немовля», – зазначив прем’єр.

Пориви вітру, які приніс шторм п’ятої категорії, сягали подекуди до 345 км на годину та спричинили масштабні повені на острові.

Загалом внаслідок циклону влада острівної країни евакуювала близько 23 тис. осіб.

За словами Байнімарами, шторм «Яса» є ознакою «кліматичної надзвичайної ситуації» і разом із циклоном «Вінстон» став одним із найсильніших ураганів в історії країни.

Від циклону «Вінстон» у 2016 році загинуло більше 40 фіджійців, а також десятки тисяч людей залишилися без даху над головою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus