USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Фінансування пам‘яток національного значення комунальної власності буде, – нардеп з Волині

2 Липня 2021 18:07
Верховна Рада України підтримала законопроєкт щодо спрямування частини коштів програми «Велике будівництво» на ремонтно-реставраційні роботи пам’яток культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності.

Тож є велика надія, що вдасться провести реставрацію замку Радзивіллів в Олиці, який перебуває у комунальній власності. Про це інформують на сторінці народної депутатки Ірини Констанкевич у Фейсбуці.

Під час виступу у ВРУ Ірина Констанкевич зауважила: «Депутатська група «Партія «ЗА Майбутнє» підтримує прийняття законопроєкту. Ми як депутати-мажоритарники знаємо проблему неспроможності територіальних громад проводити необхідний комплекс ремонтно-реставраційних робіт унікальних об’єктів культурної спадщини, які перебувають в комунальній власності. А їх в Україні - чимало. Ми не можемо дискримінувати історію та нашу спадщину, а тому цей законопроєкт необхідно підтримати».

Раніше міністерство культури та інформаційної політики оприлюднило перелік проєктів з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини, у тому числі замків, інших фортифікаційних, оборонних, палацово-паркових комплексів, сформований з урахуванням рейтингу об'єктів, що взяли участь у відборі в рамках проєкту «Велика Реставрація» у рамках президентської програми «Велике будівництво». Загалом у списку – 109 об’єктів з усієї України. У тому числі два волинських: Луцький замок та будинок Косачів.

Проте в переліку немає ще одного масштабного проєкту, на який на Волині покладають великі надії – реставрації замку Радзивіллів в Олиці. Про те, що він має бути одним із об’єктів «Великої реставрації», міністр культури Олександр Ткаченко повідомив ще у лютому цього року. Але він і досі не увійшов до переліку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus