USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Фінляндія подає заявку на вступ до НАТО, – офіційне рішення

15 Травня 2022 13:21
Фінляндія офіційно подає заявку на вступ до НАТО. Керівництво країни прийняло відповідне рішення на тлі російського вторгнення в Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Yle.

Президент Фінляндії Саулі Ніїністьо оголосив, що його країна офіційно подасть заявку на вступ у НАТО.

Він зазначив, що це рішення підтримав уряд, а депутати парламенту також запевнили, що проголосують за вступ.

Додамо, що у Швеції правляча соціал-демократична партія Швеції, яка була оплотом ідеї нейтралітету, готова відмовитися від свого курсу та оголосить про це у неділю вечері, повідомляє Європейська правда з посиланням на Aftonbladet.

У неділю вранці соціал-демократи розпочали внутрішньопартійні переговори про те, чи повинна Швеція подавати заявку на членство в НАТО, чи має продовжувати лишатися поза межами блоку.

«Все вказує на те, що соціал-демократи змінюють свою позицію і хочуть, щоб Швеція стала членом НАТО», – констатує видання.

Офіційно рішення буде оголошене о 18 годині в неділю. Наразі представники керівництва партії утримуються від чітких підтверджень своєї позиції. Міністр фінансів Мікаель Дамберг утім заявив, що це буде «рішення, де на перше місце ми поставимо безпеку Швеції».

Нерішучість заяв пов’язана з тим, що в партії і досі є помітна кількість членів, які виступають проти членства в НАТО.

Як ми писали, у Росії почали погрожувати Швеції та Фінляндії військовим вторгненням, якщо уряди цих країн зважаться на вступ до НАТО. Проте, незважаючи на погрози, президент Фінляндії зателефонував Володимиру Путіну і повідомив йому, що країна протягом наступних кількох днів має намір подати заявку на вступ до НАТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Травня 2022 19:37
ми за них дуже раді :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus