USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Глави МЗС Фінляндії та Швеції підписали протоколи про вступ до НАТО

5 Липня 2022 12:31
У штаб-квартирі НАТО в Брюсселі міністри закордонних справ Фінляндії та Швеції підписали протоколи про вступ до НАТО.

Свої підписи поставили представники всіх 30 країн-членів НАТО і Швеції з Фінляндією, повідомляє Радіо Свобода.

У своїх виступах генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг і глави МЗС Фінляндії і Швеції, які підписали документ, назвали сьогоднішній день «історичним». Вони зазначили, що вступ двох країн до Альянсу сприятиме не тільки зміцненню їх безпеки, але і посилить безпеку НАТО в цілому.

Росія сьогодні на засіданні прямо не згадувалася, проте саме російське повномасштабне вторгнення в Україну стало головним аргументом для того, щоб дві традиційно нейтральні країни вирішили вступити в НАТО.

Нагадаємо, офіційну заявку Фінляндія і Швеція подали в середині травня. Рішення про їх прийняття в НАТО було узгоджено в рекордно короткі терміни – про нього було оголошено вже 29 червня на саміті НАТО в Мадриді. Єдиною серйозною перешкодою були вимоги Туреччини, щодо яких країни дійшли згоди.

Для того, щоб Швеція і Фінляндія стали повноправними членами НАТО, необхідна ратифікація підписаних сьогодні документів парламентами всіх 30 країн-членів Альянсу.

Представники російської влади, коментуючи вступ двох країн до НАТО, заявляли, що, з одного боку, засуджують його, з іншого, не бачать в ньому особливих проблем, оскільки у Росії немає територіальних суперечок з цими країнами. Однак у разі розміщення в Фінляндії і Швеції інфраструктури НАТО російська сторона обіцяє якісь заходи у відповідь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 5 Липня 2022 14:43
Які заходи ? Ці країни стають потенційними об.'єктами за для ядерних ударів .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus