USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Фінляндія заявила про готовність відправити миротворців на Донбас

19 Лютого 2018 08:46
Фінляндія готова долучитися до місії ООН на Донбасі. Під час Мюнхенської конференції з безпеки президент Фінляндії назвав війну в Україні найбільшою проблемою Європи.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Фінський президент Саулі Нііністе заявив, що Фінляндія має бути залучена до миротворчої місії ООН, яку планують відправити на Схід України. Про це Нііністе заявив під час прес-конференції на Мюнхенській конференції з безпеки у неділю, 18 лютого, повідомляє фінська телерадіокомпанія Yle.

"Це (конфлікт на Донбасі. - Ред.) найбільша проблема, з якою зараз стикається Європа. Якщо є можливість її вирішити, то Фінляндія повинна брати в цьому участь", - наголосив Нііністе.

Нагадаємо, що екс-генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен запропонував новий план введення миротворців ООН на Донбас. На його думку, там не повинно бути ані російських, ані натівських солдатів. Контингент повинен мати достатню чисельність - до 20 тисяч осіб, у тому числі 4-5 тисяч на кордоні Росії з Україною, аби запобігти потенційним вторгненням. Миротворці повинні представляти країни, що не входять до НАТО, але яким довіряють як в Альянсі, так і в Україні та РФ. Наприклад, може йтися про Швецію, Фінляндію, Австрію, Казахстан, Білорусь або Монголію, а також країни Латинської Америки.

Раніше свою можливу участь у миротворчій місії на Донбасі заявили Німеччина, Австрія та Білорусь (як представник Росії).

Україна хоче, аби миротворці були на всій окупованій території, в тому числі й на нині неконтрольованому кордоні Росії з Донбасом. Росія ж хоче, аби миротворці були лише на лінії зіткнення.

Нагадаємо, війна на Донбасі, що розпочалася навесні 2014-го, за останні чотири роки забрала життя понад 10 тисяч людей. Нині ситуацію на Сході України моніторить місія ОБСЄ у складі понад 700 неозброєних цивільних спостерігачів. Проте це не зменшує напруги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus