USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фірма нардепа з Волині несвоєчасно розраховується з іноземцями

7 Травня 2015 11:49
Птахофабрику Матриняка хочуть оштрафувати за несвоєчасний розрахунок з іноземцями. Про це інформує Під прицілом.

Луцька ОДПІ зобов’язала ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» сплатити пеню за несвоєчасний розрахунок із австрійською компанією, з якою був укладений контракт про поставку технічного обладнання. Однак представництво птахофабрики цілком заперечує той факт, що розрахунки проведені з порушенням термінів, а тому оскаржують відповідне податкове повідомлення-рішення в суді.

Отже, ще у липні 2014 року ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» заключив контракт із австрійською фірмою про закупівлю та поставку морозильних камер та іншого технічного обладнання. Умовами контракту визначено, що поставка товарів здійснюватиметься протягом 22 тижнів. У випадку, якщо терміни порушуватимуться, то компанія-продавець повинна буде повернути кошти.

Однак у квітні цього року Луцька ОДПІ провела перевірку діяльності ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» і виявила, що виплату коштів за поставлений товар таки було порушено. З цих мотивів інспектори Луцької ОДПІ винесли податкове повідомлення-рішення про те, що «ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» повинен сплатити понад 10 тисяч гривень пені за несвоєчасне проведення оплати з іноземним контрагентом.

У судовому засіданні представник птахофабрики Світлана Хороша пояснила, що свого часу австрійська компанія повідомила про те, що не встигне поставити на територію України замовлене птахофабрикою обладнання, а тому сторони уклали додаткову угоду до контракту, яким продовжили терміни поставки та розрахунків за товар.

Крім, представник позивача Світлана Хороша пояснила, що в такому випадку, юрособа звернулася до Міністерства економічного розвитку та торгівлі України з проханням надати висновок про продовження термінів оплати, зважаючи на те, що між партнерами укладено додаткову угоду про продовження термінів поставки та оплати товару.

Втім, такого висновку птахофабрика не отримала й досі і тому звернулася з позовом до Міністерства з вимогою надати такий висновок. Свій позов представник мотивував тим, що по двох аналогічних контрактах компанія отримала потрібний висновок.

Волинський окружний адміністративний суд відмовив ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» у задоволенні такого позову, однак, компанія оскаржила постанову у Львівському апеляційному суді.

Тому представник позивача Світлана Хороша просила зупинити провадження у справі про оскарження податкового повідомлення-рішення, оскільки, якщо суд таки зобов’яже Міністерство економічного розвитку та торгівлі України видати необхідний висновок, то й підстав для нарахування пені не буде.

Враховуючи такі обставини справи суддя Оксана Андрусенко зупинила провадження у справі допоки рішення по іншій справі не вступить у законну силу.

Зауважимо, що власником ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» є нардеп від Волині Сергій Мартиняк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
сбу Показати IP 7 Травня 2015 15:25
Мартиняк вже давно попочка, власник Допкін риг. Так само і Єрємєєвом і Івахівим володіє Фірташ - "он же " Путін. Це типові попочки керовані організованою злоч групою під керуванням (?).
бандеровець до сбу Показати IP 7 Травня 2015 19:48
чо ти чешеш? Допкін з другої опери,з Володимир-Волинської...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus