USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Фірму Єремеєва усунули від тендерів «Укрзалізниці»

30 Червня 2015 13:47
Залізничники сенсаційно відібрали у «Вог аеро джет» паливний контракт на 2 мільярди, обравши Антонова. І це при «єремеєвському» міністрі інфраструктури, - інформують «Наші гроші».

ДП «Укрзалізничпостач» 23 червня за результатами тендеру уклало низку угод з ПП «ОККО-Бізнес Контракт» на постачання дизельного палива у 2015 році на загальну суму 1,52 мільярда гривень. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Фірмі з групи Віталія Антонова (концерн «Галнафтогаз») замовили 80 тисяч тонн дизпалива по 18 999 грн./т. За даними Оilnews за станом на дату підписання угод середня гуртова ціна на дизель складала близько 20 тисяч гривень /т.

Угоди підписані по восьми лотах із запланованих 10, закупівля ще по двох наразі проходить оскарження в АМКУ: скаргу подала одна з відхилених компаній, «Дайджест Груп», деталі скарги поки невідомі, розгляд справи відбудеться тільки через місяць.

На участь у тендері окрім «ОККО» подавалися ще шестеро учасників, усі з дорожчими пропозиціями.

П’ятеро з них були відхилені. У тому числі вперше не допустили до участі й постійного постачальника залізниці – компанію «Вог Аеро Джет» нардепа Ігоря Єремеєва.

«Вог аеро джет» вже мало підряд на постачання дизелю залізничникам на весь 2015 рік, вигравши у березні тендер вартістю 2,4 мільярда гривень. Ті торги були проведені після грудневого призначення міністром інфраструктури Андрія Пивоварського, який раніше був гендиректором «Континіуму» Єремеєва.

Однак «Укрзалізниця» вирішила заново обрати постачальника палива і провела нові відкриті торги. Їх оголосили 3 березня, наступного дня після укладання вищевказаної угоди з «Вог аеро джет».

Акцепт пропозиції «ОККО» зробили 12 червня, при цьому заявку «Вогу» відхилили через формальні претензії. Фірма Єремеєва не подала забезпечення пропозиції конкурсних торгів, натомість надала зміни до гарантії виконання зобов’язань по сплаті цього забезпечення, де гарантом виступає банківська установа, що не відповідає умовам тендеру. Про який банк ідеться – у протоколі відхилення не уточнили.

І вже через кілька днів після відхилення заявки «Вогу» стало відомо про критичну ситуацію із дизпаливом від Єремеєва: у запасі лишалося 1 192 тонни при планових резервах в 18 000 тонн, чого мало вистачити лише на кілька годин роботи в масштабах країни.

Зі слів очільника залізниці Максима Бланка, проблема з пальним виникла через тимчасові недоліки у роботі «Укрзалізничпостачу» і питання вирішили через екстрені переговори з постачальником з приводу збільшення поставок.

Єдиним допущеним до участі конкурентом «ОККО» на тендері лишилося ТОВ «Укройлпродукт» з групи компаній «Фактор» Сергія Тищенка, колишнього чоловіка Олени Тищенко, пов’язаної з нардепом Сергієм Пашинським, що після Майдану очолював Адміністрацію Президента. Фірма «Укройлпродукт» брала участь у скандальній схемі по продажу арештованого бензину утікачаСергія Курченка.

Нагадаємо, «Вог Аеро Джет» почав вигравати державні тендери наприкінці 2013 року. За ці півтора роки фірма отримала замовлень на 6,52 мільярда гривень, ставши другим найбільшим постачальником «Укрзалізниці» за останні вісім років після фірми «Укрпостач-нафтотрейд» також з групи Єремеєва.

Загалом, різні фірми Єремеєва за п’ять років отримали підряди «Укрзалізниці» на 17,27 мільярда гривень. Тоді як залізниця за вісім років опублікувала у «Віснику держзакупівель» дані про свої паливні підряди на 27,79 мільярда гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
волиняка Показати IP 30 Червня 2015 13:57
в мене гордiсть за Еремеева, за палицу за всiх волинян якi десь чогось добились
Перехожий до волиняка Показати IP 30 Червня 2015 14:39
Цілком погоджуюсь! Молоді, перспективні, з клепкою в голові. Як би їм дали керівні посади, вони б не втратили обличчя.
кипа до Перехожий Показати IP 30 Червня 2015 18:08
\ага-ага
волинянин до волиняка Показати IP 30 Червня 2015 14:40
молодець Еремеєв.Хоть через нього знають Волинь
123 до волинянин Показати IP 30 Червня 2015 15:05
Тебе граблять а тобі добре! Дурник одним словом))
Анонім до волиняка Показати IP 30 Червня 2015 15:37
Іди і ти добивайся.... Плати хабарі,роби рекет, домовляйся. А ваш Єремєєв не волиняка , а бандита з Рівного.
Анонім Показати IP 30 Червня 2015 13:57
ТАК ЙОМУ І ТРЕБА.........
Анонім Показати IP 30 Червня 2015 15:15
Миронович поважаю
Павло Показати IP 30 Червня 2015 15:21
Я теж люблю Єремеєва. Чоловік слова, і дуже добре, що не поліз ні в яку "коаліцію", не поліз в купу лайна злодіїв і державних злочинців.
123 до Павло Показати IP 30 Червня 2015 15:29
Єремеєв самий головний злодій !) Ті мало крадуть то вони йому не підходять от Яник його дружбан оце рівень його)))
Анонім до Павло Показати IP 30 Червня 2015 15:54
А ти що, гей, щоб його любити? Він не поліз в коаліцію, але заліз в чужу кишеню!
проверка на дорогах Показати IP 30 Червня 2015 18:05
хихихихихи)))))))))))
Петро Показати IP 30 Червня 2015 20:30
Так програв же тендери. Лажа. От якби виграв тендер,то був би молодець. Але там всі злодіяки-молодці. Йому нардепівство потрібне,аби лобіювати своі інтереси. А жмот який!!! Жах.
44444 Показати IP 30 Червня 2015 22:46
Дурний народ - в нього вкрадуть на мільйон , а дадуть сотню і дурні радіють та поважають ЗЛОДЮГУ !!!
Віктор Показати IP 30 Червня 2015 23:09
Насправді всі знають хто такий Єрємєєв,і він не подобається майже всім.Відносно коментарів,зараз "грабіжники держави" користується послугами ,щоб люди писали про них тільки добре.
рома Показати IP 1 Липня 2015 01:51
як тепер він буде гасити кредит, на який побудував порт-сіті і який взяв у державному банку під невеликі відсотки? фактично він взяв гроші у нас з вами!
Таки да ! Показати IP 1 Липня 2015 02:40
Максим Бланк хитрий жидок.Укрзалізниця розграбована ще при Кірпі - Кучмівському ставленику.Зараз жидівська банда оголосила дефолт на УЗ. Незабаром оголосить дефолт в Україні. Вальцмани,кацмани,бланки... доведуть Україну своїми гешефтами - тендерами до самого дна.Коли дурні гої зрозуміють, що професіонали і патріоти повинні керувати державними справами ? На офшорах ця банда давно забезпечила собі сівітле життя.Як патріот України може стати президентом баз мільйонних статків ? Чорновіл - це був наш шанс стати людьми ,а не гоями ! Кондитери і спекулянти (бариги) скоро знову міжнародний розшук оголосять,як тільки випустять за кордон своїх подільників.Зохен вей - тримайте...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus