USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В МВС заперечують, що купили пальне у фірми Єремеєва за завищеними цінами

1 Січня 2015 14:51
Інформація про нібито придбання МВС автомобільного палива за завищеними цінами не відповідає дійсності та є черговою провокацією, - повідомили у прес-службі УМВС України.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України 24-25 грудня уклало низку угод з ТОВ «Вог рітейл» на постачання автомобільного палива на 79,20 мільйона гривень. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У виданні стверджують, що паливо для МВС виявилось дорожчим від ринкових цін.

Натомість, у Міністерстві спростовують інформацію про завищені ціни на момент придбання палива для МВС. Навпаки, у відомстві стверджують, що навіть заощадили – 3,17 мільйона гривень.

Текст спростування подано нижче без змін:

«Днями на одному з інформаційних джерел було опубліковано інформацію про закупівлю МВС у третій декаді грудня ц.р. автомобільного палива на 79,2 млн. гривень за нібито завищеними цінами.

Фактично МВС за даний період закуплено автомобільного палива на суму 76,039 млн. грн. за рахунок коригування ціни закупівлі.

Протягом другої половини грудня мало місце значне систематичне коливання цін на бензини моторні та дизельне паливо, яке досягало розмірів від 17,49 грн. до 19,49 грн. за літр бензину А-95 (мережі АЗС WOG, ОККО).

Під час виконання договору ціна пального коригувалась, у тому числі на підставі додаткових угод до договорів, виходячи з роздрібного рівня цін на мережі автозаправних станцій WOG.

Так, на початок проведення процедури закупівлі бензинів А-95 і А-92 (18 грудня) ціна бензинів на мережах WOG, ОККО становила 19,49 грн. і 18,99 грн. за літр відповідно, у зв’язку з цим МВС й було акцептовано ціни на дані види палива у розмірі 19,44 грн. і 18,90 грн. за літр, що відповідало кон`юктурі вартості нафтопродуктів на ринку України на момент проведення процедури закупівлі.

Відповідно до ст. 39 Закону України «Про здійснення державних закупівель» МВС зобов’язано було укласти договір на підставі саме акцептованої ціни тендерної пропозиції учасника (ТОВ «ВОГ Рітейл»), що було вчинено згідно з договором про закупівлю.

Одночасно ціни цих договорів були скориговані та зменшені, виходячи з 18,48 грн. за літр бензину А-95 і 17,94 грн. - за літр бензину А-92, тобто нижче рівня роздрібних цін на пальне, діючих на той час (станом на 19 грудня, день акцепту пропозиції учасника, роздрібні ціни на мережі WOGстановили 18,49 грн. і 17,99 грн. за літр бензинів А-95 і А-92, відповідно).

Дані заходи дозволили Міністерству зекономити більш ніж 3,17 млн. гривень.

Таким чином, інформація про придбання МВС автомобільного палива за завищеними цінами не відповідає дійсності», - стверджують у прес-службі МВС.

Нагадаємо, нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про схеми вигідної співпраці «Укргазвидобування» та компанії «ВОГ». Завдяки таким «спецпоставкам» скрапленого газу за «навар» платив кінцевий споживач – автомобіліст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
WOG Показати IP 1 Січня 2015 16:05
А де вибачення? Є таке слово в українському словнику. А слабО перевірити факти і не писати хуйню? Не нести читачу муру? Спробуйте, це непросто, але приємно. Таким чином ви придбаєте ценз довіри читача, але це дуже копітка праця.
Факт до WOG Показати IP 1 Січня 2015 18:10
Оптова купівля здійснювалась за роздріними цінами, і це при тому, що світові ціни на нафту знижувались.
Вогу до WOG Показати IP 1 Січня 2015 18:18
А за що вибачатись? По-перше, було посилання на сайт "Наші гроші", який спеціалізується на розкритті випадків незаконного використання бюджетних коштів. По-друге, МВС є зацікавленою стороною, отже віри йому нема, бо там хтось заробив на відкаті (це загальноприйнята схема). А вся справжня біда в тому, що процедури держзакупок до сих пір проводяться не прозоро. Оскільки мова йде про десятки і сотні мільйонів , а інколи і більше мільярда, то чекати прозорості доведеться ще довго, особливо за нинішньої старої-нової влади, яка звикла безкарно красти і мати народ глибоко десь. Тому прохання до WOG заткнути пельку і сидіти мовчки, бо народ знає, як проводяться подібні закупки, як підбираються учасники, які відкати плататься при цьому. Народ, на жаль, поки не може схопити Єремея з Івахівим за руку на гарячому. Але час прийде. І тоді цих виродків не врятує навіть депутатство, яке вони дешево купити у п'яних поліщуків.
ДО WOG до WOG Показати IP 1 Січня 2015 18:29
А матюкатись НЕ ТРЕБА!!! АЛЕ яке керівництво такі і піделгі... Риба гниє з голови!!! а в даному випадку вже плавники і хвіст згнили якщо таке від імені WOG писати... невігласи
Саша до WOG Показати IP 1 Січня 2015 23:09
гарний бізнес,втюхати бензин по роздрібних цінах і щось тут розказувати,ви що нас за де...ів тримаєте
124 до WOG Показати IP 2 Січня 2015 10:45
Невже в ці відмазки хтось вірить?
Анонім до WOG Показати IP 2 Січня 2015 18:30
Агов ! Де відповідь на коментар про культуру мовлення! невігласи... щось попахує і парує
Пупс Показати IP 1 Січня 2015 16:42
Путін теж каже, що не відправляє військових на територію України) Заперечувати - не значить казати правду, знати закони - не значить виконувати їх))) А журналісти виконують свою роботу і правильно! Країна повинна знати своїх хероїв...
віктор Показати IP 1 Січня 2015 16:53
бандити коломойського скоро просто фінансово знищать україну...
До віктора до віктор Показати IP 1 Січня 2015 18:27
а ну так так і бензиновий-волинянин не отримає свій відкат... пічалька
хех Показати IP 1 Січня 2015 22:39
коментар було видалено
гонщик Показати IP 2 Січня 2015 05:29
Та при такій сумі угоди і оптова ціна має бути відповідна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus