USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Фірташ переправлятиме житомирську руду до окупованого Криму

25 Вересня 2017 16:03
Компанії Дмитра Фірташа надали землю для видобутку ільменіту, який постачається на завод ПАТ «Кримський титан», що знаходиться у власності його близького друга.

Про це пише «Економічна правда», посилаючись на Житомир.info.

Житомирська облдержадміністрація погодила надання в оренду ТОВ «Валкі-Ільменіт» 82,5 гектара землі під видобуток ільменіту (титанистий залізняк – цінна руда для отримання титану, - ред.), який постачається на завод ПАТ «Кримський титан» для виготовлення титану. Йдеться про 82,5 га землі на території Лісівщінскої сільської ради Коростенського району Житомирської області.

Згідно з додатком до розпорядження голови Житомирської ОДА, «Валкі-ільменіт» отримає ділянку на термін дії чинної нормативно-грошової оцінки землі. Передбачено розмір орендної плати - 9% нормативно-грошової оцінки.

Як повідомлялося, в червні цього року генпрокурор Юрій Луценко звинуватив прокурора Житомирської області Любомира Війтовича у співпраці з Дмитром Фірташем через роботу підприємства «Валкі-Ільменіт».

Луценко тоді повідомляв, що Прокуратура АРК припинила роботу «Валкі-ільменіт» в Житомирській області без спеціального дозволу на користування надрами.

Видання зазначає, що «Кримський титан» після анексії Росією Криму був переданий в оренду московській компанії ТОВ «Титанові інвестиції», засновником якої є кіпрська компанія «Летан Інвестментс лімітед» та громадянин Росії Олександр Ємелін - давній знайомий Фірташа.

На цю ж фірму зареєстрована австрійська компанія Group DF International. Таким чином, де-факто завод залишався власністю українського олігарха.

Нещодавно лідер кримськотатарського народу, уповноважений президента у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв заявив, що сировина і електроенергія на кримський завод Фірташа досі надходить з материкової України. За його словами, цим питанням займається РНБО.

Зауважимо, в той час, коли корисні копалини, видобуті на українських землях, переправляють до окупованих територій, виконавча влада у Волинській області на чолі з Володимиром Гунчиком вже три роки блокує роботу ДП «Волиньторф», не погоджуючи надання площ для видобутку.

У ОДА щоразу знаходять нові причини, аби запобігти роботі цього підприємства. Останнього разу відмову мотивували тим, що землі, які просили виділити для видобутку торфу, - «особливо цінні». І це незважаючи на заяву директора «Волиньторфа», що підприємство має усі документи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus