USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

ФлайzZzа відсвяткувала 10-річний ювілей. ФОТО

3 Жовтня 2010 15:24
Чотиригодинним концертом в рідному Луцьку відзначив свій день народження луцький гурт «ФлайzZzа» – 1 жовтня колективу виповнилось 10 років.

Дійство влаштували 2 жовтня при вході у центральний парк культури та відпочинку. Потанцювати та послухати музику прийшло більше тисячі людей – здебільшого молодь.

За задумом ювілярів на концерт запросили тих, хто впродовж 10 років всіляко допомагав команді розвиватись. Серед них були друзі-музиканти, співаки, звукорежисери, ведучі, танцюристи і навіть один політик.

Публіку цього вечора розважали рівненський гурт «От вінта», хлопці з Івано-Франківська – гурт «Кораллі», луцький джазовий колектив «Резус Блюз», місцевий жіночий фольк-гурт «Сусіди», ді-джей з Луцька Njoi, шоу-балет «Аванте» та брейкери з «Iron City». Ролі ведучих довірили досвідченим радійникам – Сергію Ткачуку та Олексію Курбану.

Програма концерту дещо відрізнялась від заявленої напередодні. Так, присутні не побачили ведучого та шоу-мена Андрія Котищука, співака Сашка Положинського з гурту «Тартак» та його колегу Сергія Присяжного з групи «Мотор’ролла».
Один з лідерів «ФлайzZzи» Тіма (Андрій Тимчук), розповів, що вони до останнього дня не знали чи вдасться приїхати Положинському і Присяжному.

«Сєня (Сергій Присяжний – «ВН») застудився і зліг зі страшною ангіною. А Положик (Сашко Положинський – «ВН») мав у Києві виступ на фестивалі «Рок Січ», тому приїхати просто не встиг. А Котищук цього дня був аж в Одесі в якості ведучого КВНу», – пояснив він.

Не з’явився не сцені і головний меценат концерту – екс-губернатор Волині Володимир Бондар, хоча на афішах було зазначено і його ім’я, а сцена була частково оформлена у стилістиці його передвиборчої кампанії на посаду міського голови.

Тіма розповідає, що Бондар таки приїхав на концерт, привітав іменинників за кулісами, але вирішив «не пхатись на сцену», оскільки він розуміє, що молодь прийшла послухати улюблені гурти, а не політиків.

«І це правильно. Хоча без нього дійство не відбулося б. Ми б не потягнули фінансово. І якби не він, то довелося б зібратись на репетиційній базі і просто випити шампанського», – зізнався співак.

Розпочали концерт на годину пізніше, дещо затягнувши з налаштуванням обладнання, а заодно й дочекавшись поки зійдеться люд. Першим на сцені з’явився луцький ді-джей Njoi. Під його музичний супровід поблизу головної сцени свою майстерність продемонстрували брейкери з гурту «Iron City».


Одразу після виступу ді-джея та танцюристів на сцену вийшов гурт «Резус Блюз» на чолі з Галиною Конах. Колектив підготував «ФлайzZzі» сюрприз – власну інтерпретацію пісні іменинників «Наворочено-Різдвяна». Оскільки у пісні йдеться про мандарини, Конах покликала на сцену Тіму та подарувала йому оберемок цих фруктів.

Після цього публіка відривалась під рокабілі від рівнян з «От вінта». Вокаліст гурту Юрій Журавель не скупився на жарти та протягом усього виступу спілкувався з молоддю.

«Я знаю флайзюків ще з 1997 року. Познайомились в Луцьку на фестивалі «Перлини сезону». Мали багато спільних концертів, бувало, що аж набридали один одному. Бажаю їм не втрачати отієї їхньої придуркуватості», – висловився Журавель.

По тому на сцену вийшов ще один товариш іменинників – арт-директор луцького клубу «Майдан» Славко Мазурок. Він привітав своїх друзів і оголосив, що в якості сюрпризу виступлять івано-франківські «Кораллі». До слова, про цей гурт в афішах дійсно не йшлось.


Сам виступ «ФлайzZzи» тривав майже дві години і був одним з найдовших в історії гурту. За цей час вони тричі змінювали свої строкаті костюми. Виконували як старі пісні, так і композиції з нового альбому, який матиме назву «Глобальне потепління» і вийде цієї осені. Деякі старі пісні виконувались у новому звучанні.

Разом з винуватцями святкового концерту спільні пісні виконали дівчата з фольклорного колективу «Сусіди». А під час виконання пісні «Мати казали», яка увійде до нового альбому «ФлайzZzи» та на яку вже знятий кліп, на сцену вийшли ще й танцюристи з шоу-балету «Аванте». Під час виконання цієї пісні на сцені було 17 людей.

«Ми сьогодні почуваємось Іво Бобулом та Лілією Сандулесою, бо вже десяточка стукнула. Бачите, які ми нафаршировані вийшли – ми сьогодні круті перці, бо іменинники», – лунало зі сцени.
Також під час свого виступу музиканти «ФлайzZzи» пригадали і про нещодавню трагічну смерть відомого луцького шоумена В’ячеслава Добжанського, який, за словами Тіми, «у 90-х роках постійно організовував в Луцьку рок-концерти, на яких ми росли». Пам’ять про Добжанського вшанували хвилиною мовчання.
Насамкінець музиканти-іменинники подякували усім, хто прийшов на дійство, висловили і подяку усім тим, хто допомагав в організації заходу та підтримував гурт протягом усіх десяти років їхнього існування.
«За десять років існування гурту, дощ під час нашого виступу йшов лише один раз. Ми дуже раді, що ви всі прийшли, а погода в рідному Луцьку не підвела», – подякували музиканти.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ЛітРедактор Показати IP 3 Жовтня 2010 19:11
Все було круто!!))) Співці - молодці!))) Навіть мандаринка одна дісталася) Хай живе "ФлайзА" й таких класних музичних друзів,яких має,подовше не втрачає!!
пацанчік Показати IP 4 Жовтня 2010 08:36
Кльовий концертик получився. Мені особисто сподобалось. Головне що не було цього політичного "нагруза". Класно підібрана програма концерту. Було цікаво. От вінта потішили, "красавчікі"
ПіРЇна Показати IP 4 Жовтня 2010 14:58
Бондар - уважуха і респект! Не пішов на сцену з промовами,а глянув концерт! ОЦе я розмію піар-хід. Флайзюки -кращі!!!!!!! УРА!!!!!
Оленка Показати IP 4 Жовтня 2010 21:01
Мандаринки від Галинки)))) Флайзики,з Днем народження!!!!!
Міхась Показати IP 6 Жовтня 2010 18:55
Резус Блюз дав жару!!!МОЛОДЦІ! Файно було,а Бондару - ріспект реальний!молодца він! Флайза має супер друзів і то радує)
Анастасія Показати IP 7 Жовтня 2010 13:37
так позитивно все...
ТолькА Показати IP 9 Жовтня 2010 21:26
Народ,але й там весело було)))))))
boXer Показати IP 13 Жовтня 2010 09:53
беспонтовый порожняк )))
Топiро Показати IP 15 Жовтня 2010 00:13
Не такий вже і "беспонтовий", якщо навіть Ви пам`ятаєте про нього 12 днів потому.А наполегливий намір його "обкласти" свідчить, що концерт не залишив Вас байдужим i досi

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus