USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Флешмоб на Волині: молодь створила «Голуба Миру»

22 Вересня 2015 08:43
Учнівська молодь Ковеля теж активно долучилася до Всеукраїнської акції з нагоди Міжнародного Дня Миру, який відзначається щорічно 21 вересня. Про це інформує ПроКовель.

Так, вчора у місті залізничників, на центральній площі міста «Героїв Майдану», що перед міським будинком рад, відбувся тематичний захід, у рамках якого провели і флешмоб.

Після державного Гімну України присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих учасників АТО, які поклали свої життя на вівтар миру і свободи країни.

Ще два роки тому і для України цей день був не більше, ніж черговою датою в міжнародному календарі. Однак зараз це свято як ніколи актуальне для нашої держави. Генеральна Асамблея Організацій Об’єднаний Націй, яка ще 30 листопада 1982 року проголосила 21 вересня Днем Миру, заявила, що тепер його відзначатимуть як день глобального припинення вогню і відмовлення від насильства.

Про такий бажаний мир на Україні говорили і представники влади міста, і учнівська молодь, і громадські активісти. Зокрема, Анатолій Семенюк зачитав власний вірш, присвячений світлої пам’яті ковельчанину, який героїчно загинув у зоні АТО, Володимиру Кияну, а голова ради учнівського самоврядування Інна Стречен (ЗОШ №8) свої віршовані рядки подарувала учасникам заходу.

З патріотичним вітанням – піснею «Голуб Миру» - до присутніх приєдналася солістка Народного художнього колективу студії естрадного співу «Нові таланти» ПУМ Ангеліна Кликоцюк. Поки дівчина співала, учні шкіл міста почали створювати навколо вокалісти фігуру «Голуб Миру». В завершальному акорді всі гуртом підняли над головами білі паперові аркуші і тим самим утворили символ акції. А потім виконали Гімн України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus