USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Фонд Лазорка обдарував «особливих» дітей з Луцька. ФОТО

18 Грудня 2012 17:39
Напередодні Дня святого Миколая представники благодійного фонду Олександра Лазорка «Волинь має майбутнє» відвідали три дошкільні навчальні заклади, в яких виховуються «особливі» діти. Вони привезли для малечі подарунки, які вибирали, орієнтуючись на специфіку дитсадків.

Так, в ДНЗ №28, що розташований на вулиці Даньшина, граються та навчаються діти з вадами слуху. Більшість з них носять слухові апарати, а коли їх збирають в одній кімнаті, то замість традиційного галасу та шуму в приміщенні панує тиша, бо через проблеми зі слухом діти дуже погано говорять.

Представниця фонду «Волинь має майбутнє» Олександра Крєтова розповіла, що благодійники завітали до дитсадка, щоб привітати діток з Днем святого Миколая та передати від нього іграшки, що розвивають увагу та інтелект.

«Ми розуміємо, що держава не завжди може приділити увагу тим, хто її потребує, і, за можливості, фонд Олександра Лазорка допомагає», - зауважила вона.

А в дитячому садку №18, що на вулиці Чкалова, готуються до перших кроків у школу діти з вадами опорно-рухового апарату. Хоча на перший погляд і не скажеш, що вони відрізняються від решти луцької малечі, бо вони такі ж жваві та веселі.

«Діток у нас небагато в групах, бо за нормативами лише 8 може бути. Яка специфіка наших дітей? У них порушена загальна та дрібна моторика», - пояснила вчитель-дифектолог Ганна Пристанець.

Тому благодійники привезли для них велосипед, який допоможе розвивати м'язи опорно-рухового апарату та ігри.

«Ми велосипед дуже чекали, щоб з ними займався вчитель з лікувальної фізкультури саме на розвиток моторики загальної. В нас є один, але дуже старий», - зазначила педагог, дякуючи гостям.

Також представники фонду Олександра Лазорка «Волинь має майбутнє» побували в ДНЗ №8, що розташований на вулиці Корольова у мікрорайоні Вересневе. Гості розповідали дітям, що дорогою зустріли Святого Миколая, а той попросив їх передати для малечі подарунки.

Насамкінець «міні-турне» дитсадками Луцька представник фонду Сергій Каленюк пообіцяв, що благодійна організація й далі підтримуватиме ДНЗ міста. «Фонд Олександра Лазорка поки молодий, але буде продовжувати свою благодійну діяльність», - запевнив він.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
знайомий Показати IP 18 Грудня 2012 19:58
приємно ,що після виборів людям продовжують допомагати...низький уклін таким Людям.
лучанка Показати IP 19 Грудня 2012 10:35
Добро потрібно робити мовчки, а не афішувати в засобах масової інформації. І не тільки перед святими згадувати таких дітей.
Ірина Показати IP 19 Грудня 2012 11:40
А давайте просто подякуємо за те, що хтось щось робить, добро потрібно РОБИТИ - це головне.
тяп-ляп Показати IP 19 Грудня 2012 13:26
а що ж розрекламований фонд Палиці забув про св’ято для дітей, чи вибори пройшли , то й можна про всіх забути?
Z Показати IP 19 Грудня 2012 17:54
Вперше погоджусь з Лучанкою - справді так уже позують перед фотокамерами, що складється враження про черговий піар,який є головною метою даного заходу, а не добрі справи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus