USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Фонд «Новий Луцьк» підтримує театралів. ФОТО

27 Березня 2012 14:38
Представники благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» підтримують театральне мистецтво нашого краю.

Про це інформує Волинська правда.

Вчора, 26 березня, у стінах обласної наукової універсальної бібліотеки імені Олени Пчілки відбулася зустріч із Народною артисткою України Людмилою Приходько на честь Міжнародного дня театру.

На зустріч прийшли лучани різного віку з квітами. Адже 27 березня світ відзначає Міжнародний день театру. Він відзначається щорічно із 1962 року. У цьому році у Відні було прийняте відповідне рішення. Тобто у цьому році театрали відзначають 50-ту річницю свята.

Перші згадки про театральне мистецтво датуються 2500 роком до нашої ери. Перша театральна гра відбувалася в Єгипті. Цікаво, що, наприклад, вхід в античний театр був вільним і в Стародавній Греції театр став справжнім мистецтвом. «Актор – це душа театру», – сказала ведуча дійства.

У стінах книгозбірні відбулася ексклюзивна зустріч із Народною артисткою України, провідною актрисою Волинського академічного українського обласного музично-драматичного театру імені Лесі Українки, кавалером ордену княгині Ольги 3 ступеня.

Під час зустрічі присутні дізналися коротку біографічну довідка про актрису. Людмила Приходько свій вибір стати актором зробила в ранньому віці, – у 8 років. Актриса поділилася своїми спогадами про дитячі та юнацькі роки, читала вірші, приміром, Ліни Костенко.

Розповіла актриса і про особисте. Вона овдовіла у 31 рік. На честь тих, кого немає, вона прочитала вірші на честь тих, кого уже немає у цьому світі.

Також Людмила Приходько поділилася і тим, як грала Мавку геніальної Лесі Українки. Каже, що прочитала чимало творів Лесі Українки, щоб бути переконливою.

Розповіла акторка і про своє громадську діяльність. Слова вдячності актрисі висловили шанувальники творчості волинської акторки. Прийшла на зустріч і Заслужена артистка України Зоя Комарук. У подарунок Людмилі Приходько пролунало кілька романсів.

На знак пошани до театру музикант-скрипаль Товій Рівець виконав кілька мелодій на скрипці. Із залу лунали крики «Браво!». Вітальні слова у бік актриси пролунали із вуст очільника «Віче-інформ» Василя Простопчука.

Директор бібліотеки Людмила Стасюк зауважила, що вона дуже вдячна за таку зустріч із акторкою. Мовляв, насолода від зустрічі перевершила сподівання. Побувала на зустрічі і керівник Благодійного фонду Ігоря Палиці Ніна Тарасенко.

А сьогодні представники благодійного фонду «Новий Луцьк» завітали до Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка.

«Мені хочеться сердечно привітати вас з Міжнародним днем театру. Це свято не тільки акторів, але і нас – глядачів. І мені хочеться всім нам побажати, щоб ми і надалі жили театром, любили театр, побажати здоров’я, миру щастя», – звернулася до волинських театрів директор благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ніна Тарасенко.

«Нещодавно я прочитала дослідження американських вчених, які довели, що ті люди довго живуть, які надають перевагу театру, культурним заходам. І я, як директор благодійного фонду «Новий Луцьк», даю вам слово честі, що буду активно популяризувати цю думку американських вчених серед наших лучан, щоб вони надавали перевагу нашим театрам», – сказала пані Тарасенко та отримала оплески залу.

Ніна Тарасенко подякувала за вчорашній творчий вечір Народній артистці України Людмилі Приходько. «Це великий талант, великий професіонал. І нехай Бог дає їй здоров’я на багато-багато таких душевних зустрічей», – зазначила директор благодійного фонду «Новий Луцьк».

І хоча благодійний фонд «Новий Луцьк» порівняно працює недавно, проте встиг активно підтримати розвиток волинського театру – посприявши в організації вистав «Лісова пісня», «Сім струн» за творами Лесі Українки.

Разом з тим представники благодійного фонду у святковий день вирішили привітати ветеранів театру – серед них Феодосія Власюк, Галина Ольшевська та Ніна Балабуха. Також Ніна Тарасенко привітала зі святом працівників облмуздрамтеатру Наталію Костюк та Людмилу Іванюту.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Іван Показати IP 27 Березня 2012 15:09
Перше речення шикарне!!! "Представники благодійного Ігоря Палиці.."
Іван Показати IP 27 Березня 2012 15:18
Це вже знов у депутати буде рватися, як не у мери
скептик Показати IP 27 Березня 2012 15:59
Виявляється, що палиця - не лише великий вчений і береться реорганізовувати ВНУ в щось східноєвропейське, а й великий театрал, прихильник Мельпомени і нащадок Шекспіра. А коли в черговий раз привезе в Луцьк пару упаковок разових шприців з волокардином чи тонометрів, то й на видатного ескулапа потягне. Пора вже давати звання почесного громадянина Луцька, а Ніфонту - волинському парторгу - вішати йому на шию попівську нагороду і замовляти молебень "за здравіє". А коцан вже готує йому звання почесного вченого ВНУ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus