USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фондами розвитку навчальних закладів Луцька зацікавилися у сусідніх областях

1 Червня 2016 10:53
Відколи у Луцьку почали працювати Фонди розвитку навчальних закладів, інформація про їхню діяльність вийшла за межі області. Відтак ідеями, які впроваджує у життя Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» в рамках проекту «Сучасна освіта», зацікавилися депутати Львівської міської ради та селищної ради селища Млинів, що на Рівненщині. Гості з двох сусідніх областей приїхали до Луцька, де на базі Офісу розвитку кварталу відбувся обмін досвідом та думками.

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Зустріч з працівниками Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» – це перший крок до впровадження фондів розвитку навчальних закладів поза межами області. В Луцьку їх уже 11 серед 66 дитсадків і шкіл. Для порівняння, зі слів помічниці депутата Львівської міської ради Ірини Моряк, у школах Львівщини на 267 освітніх закладів діє лише 19 благодійних фондів.
Оскільки гості вперше відвідали Офіс розвитку кварталу, їх зацікавило, для кого відкриті його двері. Адже у їхніх містах немає подібних установ, які працюють над поліпшенням добробуту жителів.
Керівник мережі Офісів розвитку кварталу Олександр Жариков розповів, що Фонд «Тільки разом» ставить перед собою такі завдання, як контакт з людьми, спілкування, допомога та співпраця – для цього й були створенні Офіси розвитку кварталу. Сюди звертаються батьки учнів, яким небайдуже, куди і на що витрачають їхні благодійні внески.
Зі слів координатора проекту «Фонд розвитку навчального закладу» Бориса Смаля, ні для кого не секрет, що щомісячні батьківські внески коливаються від 30 до 80 гривень. 70 відсотків витрат – це фарба та будівельні матеріали, лише 10 відсотків йдуть на розвиток навчального закладу. На поліпшення матеріально-технічного стану класів батьківських внесків не вистачає.
«Насамперед, ми ставимо за мету покращити умови для навчання дітей, аби вони йшли з навчального закладу з тим багажем, який зможуть використати у дорослому житті», – додав Борис Смаль.

Про те, як проваджувався у життя перший у місті Фонд розвитку «Ерудит», що діє в ЗОШ №11, розповіла його голова – Наталія Гунько. Жінка каже, що батьки неодноразово зверталися за підтримкою до фірм та підприємців, але толку з цього не було. На її думку, однією із переваг діяльності Фонду розвитку є співпраця з благодійниками і меценатами.
Обмін досвідом та порадами, як працювати з благодійними фондами розвитку, став корисним для депутата Млинівської селищної ради – Тараса Чиганюка. «У вас є фінанси, є людина, яку вам дав Бог. Засновник Фонду дав свій власний ресурс, завдяки якому можна об’єднувати громади. В нас значно складніше, оскільки ми не маємо такої підтримки, але з вашою допомогою будемо пробувати втілювати подібні проекти в життя», – підсумував депутат Млинівської селищної ради.

Представники Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» запевнили гостей, що зможуть надати будь-яку інформацію про фонди розвитку та етапи їх створення. А тому, згодом, програма «Сучасна освіта» із проектом «Фонд розвитку навчального закладу» зможе дати перші плоди співпраці не лише в області, а й далеко за її межами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus