USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Форму довелося спалити: військова з Херсонщини розповіла про два місяці окупації та дорогу до Луцька

31 Липня 2022 08:00
Катерина з двома дітьми приїхала до Луцька з Херсонщини. Жінка – військовослужбовиця, два місяці провела в окупації.

Суспільному розповіла: виїхати на підконтрольну Україні територію змогла з третьої спроби.

Чоловік Катерини теж військовий. Зараз боронить Україну.

У першій дні окупації, розповідає жінка, військову форму Збройних сил України довелось спалити, щоб її не знайшли росіяни.

«Були рейди. Шість військових у будинок, шість на подвір'ї, перевіряють, шукають. Навіть усі дитячі речі вивернули», – каже військова.

З першого разу виїхати не вдалося. У черзі перед блокпостом простояли десять годин. А потім російські військові сказали, що ніякого виїзду не буде.

«Або вони нас тут розстріляють, або ми повернемося до своїх будинків», – пригадує Катерина.

Третя спроба виїзду на підконтрольну Україні територію була вдалою. Так жінка знайшла тимчасовий прихисток у Луцьку.

Жінка додає: на момент виїзду з Херсонської області окупанти вже запроваджували свої правила. Зокрема, каже переселенка, продукти можна було купити лише за російські рублі.
Нині Катерина та діти в безпеці, проте її рідні залишилися на окупованій території. Каже, що спілкується зі свекрухою, їй вдається час до часу під'єднатися до інтернету. Зі своїми батьками зв'язку не має.

«Вона каже, що там дуже страшно й обставини погіршуються. Дякує Богу, що ми виїхали», – провадить переселенка.

У Луцьку, додає Катерина, їй та дітям подобається, однак після звільнення рідної Херсонщини мріє повернутися додому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 31 Липня 2022 10:02
Дай Вам Боже здоров'я і долі щасливої. Основне, що Ви виїхали звідти. З Божою допомогою Ваш дім звільниться від окупації і повернетесь додому. Всюди добре, але вдома найкраще.
Тобто Показати IP 31 Липня 2022 13:27
Коли платили солідні зарплати ,пільги то вона військовослужбовець-жінка. Но коли настав час виконувати те що написано у *військовій присязі * то вона жінка , вона мама спалила форму спалила військовий квиток і ви має мною пишатись та гордитись. І мабуть зарплата як військовослужбовцю іде по сьогоднішній день (карточку мабуть не спалила). Для чого тоді ви її брали на ту військову службу , більше питання до бездарного атошного (мається на увазі після 2014 року) керівництва ніж до жінки і таких мабуть не мало.
Лучанка до Тобто Показати IP 1 Серпня 2022 18:53
Знаєте, це міг написати лише чоловік. Бо нормальна здорова на голову жінка, яка має дітей, першим ділом МАМА, а не військово-зовоб"язана. Її головним пріоритетом має бути життя та здорров"я її дітей. А ви пишете нісенітницю. Прямо аж бачу, як Ви такий сміливий диванний герой несете службу і бороните державу. Не за високу зарплату звісно, лише по зову серця.
ABC до Тобто Показати IP 2 Серпня 2022 03:28
Іди лікуйся, паморок. Тобі ж написано, що вона була в окупації, і орки проводили обшуки. Якби знайшли форму - це був би як мінімум полон, як максимум тортури і смерть. Що вона могла сама проти них зробити (з дітьми на руках)? Це тільки в фільмах Рембо з одним луком, ножем і АК викошує цілу армію. А життя влаштоване по іншому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus