USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як живуть активні луцькі мами

22 Грудня 2013 13:39
На порталі «Луцьк-мама» зареєстровано більше 1,5 тисячі користувачів, з них більше 500 є активними дописувачами. Жінок, які мають різні професії, різні життєві інтереси, об’єднує почесне звання «мама».

Портал у місті уже діє активно більше 2,5 років. Луцьку уже відомі кілька проектів, які організовували активні луцькі мами: «Фестиваль мам», «Еко-ко», «НаЖиво».

Адміністратор порталу Анна Гнатюк розповідає, що ідея створити майданчик для спілкування мам міста з’явилася у неї під час третього декрету.

«У мене як в багатодітної мами декретна відпустка трохи «затягнулася». Коли втретє була в декреті, то часто сиділа в інтернеті. Я здивувалася, що майже в усіх містах України є «мамські» сайти, а у нас такого немає. Тому вирішила проявити таку ініціативу», - каже мама трьох дітей і натхненниця форуму.

Вона розповідає, що самотужки за власні кошти доводилося віднаходити програмістів і дизайнерів. Але результат був того вартий: буквально за кілька місяців з’явилися постійні дописувачі. Є навіть і тати, які пишуть на порталі.

Спочатку луцькі мами проводили невеликі зустрічі-форумівки по 10-15 учасниць. Згодом такі зустрічі переросли у масштабніші проекти. Вже першу річницю портал відсвяткував фестивалем. Так само відзначили й другий День народження. Проводили мами слінго-зустрічі, організовували екологічне містечко, фотоконкурси. Щоправда, з останнім, каже Анна Гнатюк, є невеликі труднощі: надто складно знайти спонсорів, щоб придбати подарунки переможцям.

«Навіть досі є багато критичних зауважень до роботи сайту. Просто пам’ятайте, що це роблю я одна, без будь-якої підтримки», - зауважує Анна Гнатюк.

Один з останніх проектів порталу «Луцьк-мама» - проект «НаЖиво», у рамках якого мами організовують зустрічі з відомими людьми. Зокрема, зустрічалися вони з письменницею Іреною Карпою та журналістом і письменником Юрієм Макаровим та його дружиною. Учора ж охочі могли взяти участь у «Майстерні подарунків до свят», де можна було навчитися різноманітним технікам виготовлення ялинкових прикрас власноруч (див. головне фото - ред.).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 22 Грудня 2013 14:57
У "Опері" дуже багато "активних мам" повечорах збираються.
qwerty до дідо Показати IP 22 Грудня 2013 17:09
не мам, а "мамок"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus