USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Фотографують, передають поліції, а потім замальовують: у Луцьку знищували рекламу наркотиків. Фото

30 Червня 2023 17:25
У Луцьку вчергове провели акцію, під час якої замальовували адреси інтернет-ресурсів, де продають наркотичні речовини. Спочатку написи фотографували, аби передати в поліцію, а потім замальовували. Правоохоронці, своєю чергою, блокують адреси сайтів, на яких продають наркотики.

Долучилися до такої акції Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», департамент молоді та спорту, муніципальна варта та представники громадських організацій.

Проблема із малюванням реклами наркотиків на фасадах будинків та інших помітних місцях у Луцьку існує не один рік. Однак з нею успішно борються – лише торік близько десяти разів організовували акцію по замальовуванню реклами наркотиків в різних районах міста.
Подібні написи виявляють за допомогою голів ОСББ та служб ЖКГ. Також у соцмережах департамент молоді та спорту розміщував посилання, куди лучани могли скидати адреси та фото місць, де з’явилася реклама наркотичних речовин. Цього року таку акцію організовують вдруге.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода відзначила, що для Фонду ця акція – це продовження співпраці з департаментом молоді та спорту Луцької міської ради. Зокрема, Фонд допоміг у закупівлі фарби, кошти на яку в бюджеті не завжди є.

«Незважаючи на ситуацію в країні, війну, все одно є люди, які продовжують малювати написи з рекламою сайтів наркотиків на стінах. Тому робота по замальовуванню цієї реклами продовжується. Такі акції дуже потрібні. Цю рекламу замальовують не лише поліцейські, але й громадські організації та небайдуже молоді люди. Тому хочеться подякувати усім людям, які докладають зусиль в боротьбі з поширенням реклами наркотиків», – наголосила Катерина Шкльода.
Саме департамент молоді та спорту Луцької міської ради був розробником «Програми з протидії поширенню наркоманії та інших негативних проявів серед дітей та молоді, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів у Луцькій міській територіальній громаді».

«Сьогодні ми пишаємося, що Луцька громада була однією з перших, де запустили цю програму. У неї входить дуже багато заходів по боротьбі з наркоманією, зокрема, це цикли лекцій, зустрічей, просвітницької та інформаційної роботи. Також в рамках програми відбувається і ліквідація написів з конкретними адресами сайтів, на яких люди можуть придбати наркотичні речовини.

Минулого року ми провели десять таких акцій, замалювавши сотні інтернет-адрес. Але перед замальовуванням ми робимо фото та відправляємо його у спеціальний підрозділ поліції по боротьбі з обігом наркотиків, який цю електронну адресу блокує», – розповів директор департаменту молоді та спорту Володимир Захожий. Як додав, така робота допомогла значно зменшити поширення наркотиків у місті цього року.
Водночас він подякував Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», який придбав достатню кількість фарби. Адже для роботи підбирають фарбу, яка відповідатиме фасаду, щоб замальовуючи рекламу наркотиків, не робити акту вандалізму.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 30 Червня 2023 22:08
Рекламу приватбанка замалювали)
Якщо Показати IP 1 Липня 2023 09:43
поліція кришує наркоділків, то в дію вступає громадськість.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus