USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Франція долучається до закупівлі 800 тисяч снарядів для України

6 Березня 2024 09:17
Франція підтримує чеську ініціативу щодо закупівлі 800 тисяч артилерійських снарядів для України і братиме в ній участь.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

«Чеська ініціатива надзвичайно корисна, ми її підтримуємо, ми братимемо в ній участь. Вона полягає в тому, щоб шукати боєприпаси скрізь, де вони доступні і сумісні з поставленим нами обладнанням», – зазначив Макрон під час зустрічі з президентом Чехії Петром Павлом.

Читати ще: Європарламент закликав передати Україні далекобійні ракети і конфіскувати активи РФ

Говорячи про кошти на закупівлю боєприпасів, Макрон розповів, що «це може бути двостороння мобілізація, співпраця з третіми сторонами, двостороннє фінансування, так само як і європейське фінансування».

Він додав, що для закупівлі боєприпасів можна використовувати Європейський фонд миру.

800 тисяч снарядів для України

Нагадаємо, минулого місяця президент Чехії заявив, що Прага знайшла близько 800 000 одиниць боєприпасів, які можуть бути закуплені в країнах, що не входять до ЄС, та доставлені в Україну протягом кількох тижнів, якщо знайти фінансування.

Читати ще: Країни ЄС прагнуть зібрати 1,5 млрд доларів для закупівлі снарядів для України

Ця ініціатива є запасним варіантом, оскільки ЄС не виконав обіцянку надати Україні 1 мільйон артилерійських снарядів до березня місяця.

Нещодавно стало відомо, що Україна готується отримати першу партію із 800 тисяч боєприпасів, які знайшла Чехія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus