USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Франція вперше з часів Другої світової відкликає свого посла в Італії

7 Лютого 2019 21:09
МЗС Франції вирішило відкликати для консультацій свого посла в Італії через безпрецедентну ситуацію, яка склалася у відносинах двох країн.

Про це йдеться у заяві МЗС Франції, інформує Європейська Правда.

У відомстві наголосили, що протягом кількох місяців Франція стала об’єктом повторюваних звинувачень, безпідставних атак і обурливих звинувачень з боку італійських посадовців.

«Це безпрецедентна ситуація, якої не було з часів завершення війни. Мати розбіжності – одна річ, а використовувати відносини у виборчому процесі – зовсім інша», – йдеться у заяві.

«Виборча кампанія до Європарламенту не може виправдати брак поваги до народу чи його демократії. Всі ці дії створюють серйозну ситуацію, яка ставить під питання наміри італійського уряду прямо взаємодіяти з Францією. У світлі цієї безпрецедентної ситуації французький уряд вирішив відкликати свого посла в Італії для консультацій», – наголосили в МЗС Франції.

Франція також закликає Італію відновити відносини, які ґрунтуються на дружбі і взаємній повазі.

Напередодні МЗС Франції засудило зустріч віце-прем’єра Італії Луїджі Ді Майо з представниками «жовтих жилетів».

Останнім часом у відносинах між Італією і Францією спостерігається напруженість у зв’язку з висловлюваннями деяких італійських політиків.

Наприкінці січня французьке міністерство закордонних справ викликало посла Італії після того, як заступник прем’єр-міністра Італії Луїджі Ді Майо звинуватив Париж у створенні бідності в Африці та масової міграції до Європи. Сальвіні підтримав Ді Майо і зазначив, що Франція не зацікавлена у стабілізації ситуації у Лівії через свої енергетичні інтереси.

Він назвав Макрона «жахливим президентом» і зазначив, що «справа не у французькому народі». Також Сальвіні висловлював сподівання, що виборці не підтримають партію Макрона на виборах до Європарламенту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 8 Лютого 2019 08:36
А в 2013-2014 роках з нашими "жовтими жилетам" зустрічались всі кому не лінь, дехто печиво роздавав - і це вважалось нормою, чому ви французи так сполошились? Хай і у вас буде "революція гідності" - це ж таке велике надбання і прояв демократії...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus