USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

FREEMAIL розкрив карти про методи боротьби зi спамом

13 Червня 2009 17:00
Національний поштовий сервіс FREEMAIL фільтрує небажану пошту за допомогою «розумних» анти-спам фільтрів. Про це 13 червня інформують «Волинські Новини».
 
Боротьба із спамом – одна з повсякденних проблем і користувачів, і провайдерів, і, тим паче, поштових сервісів. Щодня поштові скриньки атакують сотні небажаних, а головне – непотрібних листів, які віднімають дорогоцінний час користувачів. І так само щодня розробляються і відшліфовуються методи боротьби з небажаною поштою. Автором одних із найбільш ефективних стала команда пошти FREEMAIL.
 
Надійний захист користувачів електронної пошти FREEMAIL від несанкціонованої реклами було першочерговим завданням для розробників компанії «УКРНЕТ». З цією метою вони створили, впровадили і постійно удосконалюють унікальні спам-фільтри, який фільтрують спам, блокують спамерські ботнети (роботів, які розсилають листи по всім доступним їм електронним адресам) і перевіряють, чи справді лист відправляє поштовий сервер.
 
«Розумні» спам-фільтри фільтрують поштові повідомлення ще на «підльоті» до поштових скриньок, не вимагають втручання користувачів, володіють достатньою гнучкістю і здатні відсівати спам навіть при фальсифікації поштових адрес або зміні альтернативного сервера. Спам-фільтри ефективні й у разі переадресації вхідної пошти – коли ви отримуєте пошту з інших своїх скриньок на ваш FREEMAIL. Хоча в цьому випадку вірогідність відсівання небажаних розсилок в рази нижча, ніж при використанні прямої адреси пошти FREEMAIL.
 
Окрім стандартної перевірки – на ключові слова, заголовки і зміст повідомлень – в анти-спам системі FREEMAIL задіяні так звані «поведінкові фільтри», які аналізують індивідуальну поведінку і «почерк» відправників листів, виявляють у ній типові риси поведінки спам-ботів, і вже після цього блокують спам ще на виході із комп\'ютера-відправника.
 
Судити про ефективність таких фільтрів можна, ознайомившись із статистикою: згідно з останніми даними, щодня спам-фільтри пошти FREEMAIL блокують приблизно 10 мільйонів листів.
 
Як стверджує технічний директор компанії «УКРНЕТ» Володимир Шарун, «ми регулярно відстежуємо всі зміни у спамерському середовищі й у короткі терміни реагуємо на нові методи розсилки спаму. Механізми фільтрації пошти постійно удосконалюються і часто ми передбачаємо дії спамерів. Багатьом із них навіть довелося викреслити адреси пошти FREEMAIL зі своїх списків, оскільки наші фільтри достатньо складно обійти. Крім того, ми не обмежуємося простим відстеженням небажаної пошти, але також повідомляємо адміністраторів інших ресурсів про розсилку спаму з їхніх мереж. Звичайно, існуючі спам-фільтри необхідно постійно актуалізувати, оскільки винахідливість спамерів не має меж. Часто, це технічно підковані і обдаровані люди. Тому робота по захисту поштових скриньок користувачів FREEMAIL ведеться постійно».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Злой Показати IP 13 Червня 2009 17:37
Подтверждаю. Я пользуюсь "*@ukr.net" и получаю одно "левое" письмо в 2 недели - не больше, хотя зарегистрирован на десятках серверов. Главное - не лениться и помечать на сервере те письма, которые являются спамом.
CHANS Показати IP 13 Червня 2009 21:56
брехня кількість спаму залишилась на місці кілька разів звертався до працівників дають рекомендаціїї що не підтримуються фрушкою тільки те що багато років користусь адресою ще не втік найкращий антиспам це гала нет
Анонім Показати IP 15 Червня 2009 13:46
Підтверджую пост "Злого"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus