USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Футболісти повинні бути інтелектуалами, - тренери ДЮФШ «Волинь»

1 Березня 2017 21:37
Юні футболісти з ДЮФШ «Волинь» взяли участь у товариських іграх в рамках підготовчого етапу до чемпіонату України серед дитячо-юнацьких команд. Цього разу ігри відбувалися у Львові. Нашу область представляли дві вікові групи – U-15 і U-17. Поїздка стала можливою завдяки проекту «Підтримка команд з ігрових видів спорту», що його втілює Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Тренер вікової групи U-17 Андрій Петров розповів, що такі товариські зустрічі дуже важливі, адже підготовка до офіційних змагань неможлива без серйозних спаринг-партнерів.

Вони дають можливість оцінити рівень підготовки команди та суперників, демонструють, над чим треба попрацювати, на що звернути увагу тренерам, повідомляє прес-служба Фонду.

"Мета в таких іграх одна: щоб гравці отримали практичні навики, а тренери – інформацію. Тому кожен наш виїзд, участь у навчально-тренувальних зборах, спарингових іграх є важливими та результативними», – наголосив Андрій Петров.



Участь у чемпіонаті серед дитячо-юнацьких команд бере більшість вікових категорій ДЮФШ «Волинь». Хоча, як зазначає тренер групи U-15 Володимир Мозолюк, перед ними і вихованцями стоїть завдання не вигравати всі дитячі турніри, а дати можливість юним спортсменам виступати в старших вікових категоріях, зокрема в U-19, а як пощастить, то й відразу в дублі головної команди ФК «Волинь».

«Зараз ми активно працюємо над технікою володіння м’ячем, швидкістю та реакцією під час гри. Проте U-15 – це та вікова група, коли треба остаточно визначитися, чи буде дитина й далі професійно займатися спортом і представлятиме в майбутньому ФК «Волинь», чи залишиться на аматорському рівні. Ми спілкуємося з дітьми, батьками, тренерами, і це рішення має бути дуже важливим. А такі виїзди та тренувальні збори, гра з ровесниками дають можливість ухвалити правильне рішення. Батьки завжди готові підтримати і здійс­нити мрії дітей, але не завжди їм це до снаги, тому й звертаються по допомогу в різні організації. А з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» у нас чудова співпраця, оскільки Фонд завжди підтримує молодих спортсменів та сприяє їхньому професійному зростанню», – каже Володимир Мозолюк.


При цьому обидва тренери зазначають, що зараз в українському юнацькому футболі є гарна тенденція – гравці мають бути всебічно розвинутими, інтелектуалами.

Координатор програми «Волинь спортивна», в рамках якої й реалізовується проект, Олексій Сорокун зауважив, що другий рік поспіль Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» підтримує команди з ігрових видів спорту (окрім футболу – волейбол, баскетбол та гандбол).

«Ми допомагаємо у формуванні спортивного потенціалу області: підтримуємо молодих спортсменів, виділяючи кошти на змагання, намагаємося створювати умови для тренувань, вручаємо інвентар та форму. Розвиток спорту – один із пріоритетних напрямків діяльності Фонду, і ми будемо його й надалі розвивати», –підсумував Олексій Сорокун.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
СПОРТ Показати IP 3 Березня 2017 20:51
ЯКІ ІНТЕЛЕКТУАЛИ В ЖИТТІ БУЛИ ЛУЖНИЙ РИКУН СТАРУХІН ГАБОВДА ТА ІНШ ТРЕБА ПОДУМАТИ ЗАТЕ НА ПОЛІ ЦЕ БУЛИ ЗІРКИ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus