USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Футболісти української прем’єр-ліги – в епіцентрі допінг-скандалу

19 Жовтня 2009 13:29
Чотирьох гравців київської «Оболоні», яка виступає у прем\'єр-лізі чемпіонату України з футболу – Євгена Лозинського, Івана Леня, Олександра Іващенка і Валерія Куценка, – підозрюють у вживанні заборонених препаратів. Про це повідомляють «Волинські новини».
Напередодні зустрічі 9-го туру чемпіонату України із запорізьким «Металургом», у якому кияни перемогли з рахунком 4:1, згадана четвірка футболістів вживала нектон – засіб, який продається у будь-якій аптеці і служить для зміцнення серцевого м’язу.
Допінгом цей препарат стає в тому випадку, коли його колють у вену, про що, як стверджує керівництво київського клубу, не знав лікар команди. Саме ескулап «Оболоні» робив ін’єкції футболістам перед початком гри, про що й зробив відповідний запис у протоколі.
Незважаючи на те, що два з чотирьох голів у цьому поєдинку забили Іващенко і Куценко, результат зустрічі, найімовірніше, залишиться в силі. Санкції будуть застосовані лише до футболістів, а також належне покарання винесуть лікарю, якому, найвірогідніше, заборонять працювати у спортивній медицині. Остаточне рішення з цього приводу КДК ФФУ оголосить у четвер. Наразі на футболістів накладено тимчасову дискваліфікацію, через яку вони не грали в суботу в поєдинку 10-го туру проти «Динамо».
«Ситуація, справді, негарна. Але допоки контрольно-дисциплінарний комітет не ухвалить рішення, мені не хотілося б обговорювати цю тему, – коментує розвиток подій головний тренер «Оболоні» Юрій Максимов (на фото). – Скажу лише, що наш лікар – військовий медик, майор запасу, дуже порядна людина, він не знав, що нектон заборонений препарат. У четвер все стане зрозуміло», - з посиланням на sport-express.ru інформує сайт turnir.com.ua.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus