USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Футбольній «зірці» важко звикнути до маленького Луцька

1 Квітня 2014 19:00
Флорентін Матей – не перший румун у складі «Волині». В різні часи кольори лучан захищали Корнел Бута, Константин Шумахер, Сільвіу Ізворану, Сорін Парасків, Адріан Няга. Нині маємо у складі наших земляків Еріка Бікфалві та Флорентіна Матея.

ХТО ДЛЯ РУМУНСЬКОГО «ПЕЛЕ» КУМИР В УКРАЇНІ?
Дебютував «п’ятнадцятий» номер за команду Віталія Кварцяного 25 вересня 2013 року. Матей, відігравши перший тайм, був замінений на Еріка Матуку. На перерву «хрестоносці» йшли мінімально ведучи у рахунку. Проте в другому таймі «Волинь», вже без Матея, примудрилася пропустити від Дедечка. В овертаймі Денис оформив дубль та подарував для Полтави 1/8 Кубка України.

У 16-му турі українського чемпіонату «Волинь» приймала київське «Динамо». Першими рахунок відкрили столичні футболісти. Як раптом на 26-ій хвилині гри Флорентін із лівого флангу закинув шкіряного на протилежний фланг поля. Найпершим на м’ячі виявився Дмитро Нємчанінов, що забив у ворота Олександра Шовковського чи не найкрасивіший гол туру. На жаль, лучани отримавши у власну «рамку» ще три голи, поступилися із розгромним рахунком – 1:4. Після поєдинку розлючений Віталій Кварцяний під час вже легендарного розбору гри у роздягальні назвав Матея «румунським Пеле».

Загалом, молодий румун встиг зіграти в десяти поєдинках чемпіонату, причому сім разів він виходив у стартовому складі. З Матеєм «Волинь» чотири рази перемагала, три рази поступилася та тричі грала внічию. Вболівальникам невисокий румунський півзахисник запам’ятався хорошим дриблінгом, швидкістю та поставленим ударом. На початку луцької кар’єри Флорентіна, відомий сайт Transfermarkt.de зазначав вартість румуна у сімдесят п’ять тисяч євро. Нині цей самий сайт оцінює Флорентіна у триста тисяч євровалюти.

Прізвище «Матей» є поширеним в сусідньої держави. Окрім нашого Матея, в «Стяуа» виступає Габріель Матей, а у бухарестському «Динамо» знайдете Косміна Матея.

Після нещодавнього повернення із Донецька, де лучани перемогли місцевий «Металург» (3:1), Флорентін поспілкувався з кореспондентом Інформаційного агентства Волинські Новини.

Флорентін, як працюється без Віталія Кварцяного?
Тренуємося у звичному режимі. Наша справа виходити на поле та перемагати.

Пам’ятаєш свою дебютну гру за «Волинь» та за «Стяуа»?
За лучан я зіграв найперший матч у Кубку України, проте не впевнений, що згадаю ім’я суперника. За «Стяуа» ж дебютував, здається, проти «Університаті». Ми тоді перемогли.

Правда, що тобою цікавилися «Металіст» і англійський «Сандерленд»?
Я не знаю достеменно таких питань. Цим займається мій агент. До слова, до «Волині» я перебував на перегляді у «Бастії». Зауважу, що французька першість дуже сильна.

Хто був твоїм футбольним кумиром колись та є ним зараз?
Всі румуни були у захваті від гри Георге Хаджи, і я не виключення. Також у свій час результативний футбол демонстрував інший мій земляк – Адріан Муту, який, до речі, теж пограв у «Чезені». Зараз подобаються Златан Ібрагімович, Ліонель Мессі, Месут Озіл.

З українських футболістів виокремлю Євгена Коноплянку.

Хто на твою думку є найкращим молодим румунським гравцем: Максім, Торже, Стоян?
Я назву ім'я Александру Максіма, який виступає за німецький «Штутгарт».

Чому румунські команди не надто вдало виступають у Лізі чемпіонів?
Румунський чемпіонат є середняком в європейському футболі, тут немає достатнього рівня хороших команд. Українська першість є сильнішою.

Розкажи трішки про Румунію.
Мені подобається моя країна. В Румунії мешкає моя родина, мої друзі, а також там можна зустріти найгарніших дівчат у світі (посміхається, – ВН). Вдома я буваю тільки взимку та влітку. З України спочатку лечу до Австрії, а звідти вже вирушаю до Румунії. Я чимало часу провів у Бухаресті, тому трохи важко звикнути до маленького Луцька.

«У ВАМПІРІВ І ДРАКУЛУ НЕ ВІРЮ»

Віриш у вампірів?
Зрозумів про що ви. Ні, у вампірів та у Дракулу я не вірю, це все вигадки письменників та кінорежисерів. Нічого фантастичного у Трансільванії немає.

Певно, і фільми жахів тобі не до душі. Тоді які стрічки до вподоби?
Найбільше люблю голлівудські комедії. Особливо з Крісом Такером.

Знаю, що у тебе велика родина.
Так, сім’я у мене чимала – маю кількох братів та сестер. Брати хоча у футбол не грають, але є палкими вболівальниками. Не так давно народилася ще одна сестричка. Тато працює, а мама доглядає вдома за дітьми.

Які плани у тебе на майбутнє?
Не хочу загадувати наперед. Намагаюся жити сьогоднішнім днем.

ДОВІДКА:
Флорентін Матей. Вихованець «Стяуа» (Бухарест). Народився 15 квітня 1993 року. Зріст і вага: 175 та 65 кг. Виступав за: «Стяуа» (2009-10), «Униря» (2011-12), «Чезена» (2012), «Волинь» (із 2013). Виступав за молодіжні збірні команди Румунії (U-17 таU-19).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Аааааааа Показати IP 1 Квітня 2014 19:52
Яка мілашечька.................
Anonymous Показати IP 2 Квітня 2014 09:51
[IMG]http://s005.radikal.ru/i211/1404/b4/7dd9129a0c61.png[/IMG]

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus