USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Футбольний турнір Volyn Cup 2023 зібрав у Луцьку 12 команд: хто переміг. Фото

4 Вересня 2023 10:55
Упродовж 2-3 вересня в Луцьку тривав шостий за ліком футбольний турнір Volyn Cup 2023. У боротьбі за чемпіонський кубок зійшлися 12 команд, у складі яких хлопці 2012 року народження. Під час першого ігрового дня на стадіоні «Підшипник» визначалися учасники Золотої та Срібної ліг, а призові місця розігрували вже на «Авангарді».

Організатором Volyn Cup 2023 став футбольний клуб «Волинь», підтримку надали департамент молоді та спорту Луцької міськради та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

У Золотій та Срібній лігах взяли участь по шість колективів. Формат змагань передбачав розподіл команд на трійки, які за підсумками очних матчів визначають двох фіналістів. Так, у фіналі Срібної ліги зійшлися «Скала» зі Стрия та рівненський «Лідер». Останні переграли опонентів та стали переможцями. У матчі за третє місце «Суходоли» з Бродів переграли луцький «Універсал». Лучани, «Ковель-2» та «Верес» залишилися без медалей, але втішні призи, звісно ж, отримали.
Читати ще: У Луцьку завершився футбольний турнір Volyn cup 2023: хто став чемпіоном. Фото

Протистояння Золотої ліги видалися не менш захопливими. Цікаво, що в одній із підгруп перетнулися дві команди луцької «Волині». Тренери виставили склади в червоній та білій формі. Саме червона «Волинь» обіграла білу й ковельчан, вийшовши таким чином у фінал.
Уже згаданий «Ковель», який у своїй підгрупі став другим, в матчі за бронзу переграв «Верес-2». У фіналі ліги «Волинь» у червоній формі протистояла «Зорі» з Рівненщини. Основний час поєдинку (2 тайми по 15 хвилин) переможця не виявив, тому все вирішила серія пенальті. З 11-метровими краще впоралися лучани – відтак «Волинь» стала чемпіоном Золотої ліги Volyn Cup 2023. Як відзначив тренер хрестоносців Олександр Курінов, перемозі сприяли сильний характер його підопічних та налаштування на перемогу.
Читати ще: У Луцьку завершився футбольний турнір Volyn Cup 2023. Хто переміг

Не обійшовся турнір без футбольних номінацій, як-от «Удар на далеку відстань», «Кращий воротар» та «Жонглювання м’яча». Юні спортсмени могли позмагатися за призи у вигляді футбольних м’ячів. А на аукціоні з молотка пішла футболка ексгравця «Волині», «Динамо» та збірної України Тараса Михалика за три тисячі гривень. Кошти передадуть на потреби військових.
Читати ще: У Луцьку визначили переможця футбольного турніру Volyn cup 2023. Фото

Директор стадіону «Авангард» Олександр Стадніцький подякував юним гравцям за хорошу гру впродовж турніру. Також він відзначив тренерів за якісну підготовку футболістів та партнерів змагань.

«Завдяки нашим Збройним силам маємо можливість проводити футбольні турніри. Вважаю, так ми можемо дарувати нашим діткам віру у світле майбутнє в незалежній Україні», – зауважив Олександр Стадніцький.
Менеджер Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Тарас Осадовський наголосив, що нині важливо підтримувати дитячий спорт, адже це додає позитивних емоцій та загартовує характер. Також він відзначив успіхи юних волинських спортсменів.

«Завжди приємно нагороджувати дітей та бачити їхню радість, усмішки. У важкий для нас час важливо, щоб вони відчували щасливі моменти, відволікаючись від війни. Тому Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» залюбки підтримує дитячі змагання. А ще ми бачимо, як наші місцеві футболісти, зокрема із команди «Волинь», неодноразово ставали переможцями та призерами Volyn Cup 2023. Це свідчить про те, що футбол в області має хороше майбутнє», – наголосив Тарас Осадовський.
По завершенню змагань юні футболісти тішилися нагородами від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Пам’ятні медалі отримали учасники всіх команд, а призери підняли над головами кубки. Не залишилися дітлахи й без солодких подарунків.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus