USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Google навчився розпізнавати платні та безплатні картинки

12 Липня 2009 15:00
Google додав у свій пошук картинок можливість відбору зображень за правами використання. Про це 11 липня повідомляють «Волинські Новини».
Щоб визначити, яку картинку можна використовувати в блогах та інтернет-виданнях, а яку не можна, пошукач знаходить на сторінці значок ліцензії Сreative Commons, що додається до зображення.
Фільтр зображень, захищених ліцензійними договорами Creative Commons, доступний в розширеному пошуку картинок, – пише ТСН.
Він може показувати картинки, які можна безкоштовно використовувати і міняти як в некомерційних так і в комерційних цілях. Для аналізу ліцензій використовується не лише Creative Commons. Алгоритм також знаходить зображення з ліцензією GNU Free Documentation або оголошені загальним надбанням.
У Google відзначають, що алгоритм пошуку може давати збої і рекомендують перевіряти ще раз ліцензії на самому сайті. Creative Commons – некомерційна організація, що розробила ряд ліцензій на використання об’єктів авторського права.
За допомогою Creative Commons користувачі можуть зрозуміти, на яких умовах можна використовувати текст, зображення або інший твір.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus