USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Google розробляє ОС, яка буде конкурувати з Windows

9 Липня 2009 17:19
Google Inc працює над створенням нової ОС, кидаючи виклик Microsoft Corp і прагнучи покласти кінець домінуванню її операційної системи Windows. Про це 9 липня повідомляють «Волинські Новини».
Google, яка вже пропонує набір програмного забезпечення, у тому числі для отримання електронної пошти, і інтернет-браузер, які конкурують з продуктами Microsoft, заявила про запуск нової операційної системи для всього спектру комп’ютерної техніки.
Google Chrome Operating System з’явиться на мобільних інтернет-комп’ютерах для споживачів у другій половині 2010 року, – говориться в повідомленні, розміщеному в блозі компанії.
Зараз операційна система виробництва Microsoft стоїть на більш ніж 90% персональних комп’ютерів світу.
Ключовим фактором успіху Google буде те, чи зможе вона укласти договори про партнерство з виробниками ПК, такими як Hewlett-Packard Co і Dell Inc, які зазвичай пропонують покупцям встановити Windows на більшість своїх машин, – пише Корреспондент.
Інтернет-браузер Google Chrome, запущений в кінці 2008 року, займав у лютому 2009 року четверте місце за поширеністю серед аналогічних програм, завоювавши 1,2% аудиторії, у порівнянні з майже 70% у Internet Explorer від Microsoft.
Аналітики очікують, що операційна система від Google буде, як і інші її програмні продукти, безкоштовної або дуже дешевої. Нагадаємо, 1 червня розпочав роботу пошуковик Bing від Microsoft, з яким компанія планує обігнати Yahoo і Google.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus