USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Гарячі обіди готують для 150 людей: у луцькому терцентрі оновили їдальню

8 Серпня 2023 13:57
У приміщенні Луцького територіального центу відновлює роботу соціальна їдальня, яка останнім часом була зачинена на ремонт. Для людей, які опинилися в складних життєвих обставинах, вирішили покращити умови перебування.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Міський голова – соціально орієнтована людина, він особливу увагу приділяє саме питанням соціальної підтримки мешканців нашої громади. Це питання актуальне. Тому виділили кошти й провели гарний ремонт. Із міського бюджету було виділено приблизно 600 тисяч гривень. Було зроблено пожежну сигналізацію, ремонт у приміщенні їдальні та в залі очікування», – розповіла директорка департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторія Майборода.

Підопічні терцентру, окрім харчування, тут мають нагоду ще й поспілкуватися один з одним.

«Це не лише їдальня, це й місце спілкування для багатьох людей, які приходять отримати послуги в територіальний центр. У період карантину люди були обмежені у спілкуванні. Війна дуже сильно дається взнаки. Щоб підтримати людей, було прийнято рішення відновити роботу їдальні», – додала Вікторія Майборода.
Читати ще: «У кожного – своя історія». Директорка луцького терцентру – про підопічних, будинок для безхатьків і роботу у воєнний час

У період карантину та від початку бойових дій на території України підопічні продовжували отримувати безплатні гарячі обіди. Проте важливим фактором є безпечні умови перебування в установі. Попри складну ситуацію в країні, все ж вдалося віднайти кошти в бюджеті та замінити пожежну сигналізацію.

Щодня до терцентру на обід приходитимуть до 150 мешканців громади.

«Ми будемо жити, працювати, харчувати та надавати послуги. Люди мусять так само отримувати психологічну підтримку», – прокоментувала директорка територіального центру соціального обслуговування Галина Шатецька.

Тим підопічним, які не можуть самостійно дістатися до центру, працівники доставлятимуть гарячі страви додому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus