USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Газ, світло та вода: чи зміняться тарифи в Україні через війну

16 Квітня 2022 20:41
Наприкінці квітня дія фіксованого річного тарифу на світло та газ закінчується. Безсумнівно, багатьох українців цікавить запитання: скільки вони будуть платити в умовах війни?

На це питання відповів міністр енергетики Герман Галущенко під час інтерв’ю, пише ТСН.

Чиновник повідомив, що вартість газу та світла для громадян України підвищуватися не буде. Наразі навіть не обговорюється підвищення тарифів, хоча до сьогодні не відомо, якими саме механізмами держава буде забезпечувати населення всім необхідним. Одним із варіантів може бути покладання спеціальних обов’язків (ПСО), але спочатку в Міністерстві будуть аналізувати всі можливості, а потім вже ухвалювати рішення.

Нагадаємо, термін дії річних тарифів за фіксованою ціною на газ та світло закінчується 30 квітня 2022 року.

Також в Україні збираються змінити правила розрахунку платежів за воду через велику кількість переселенців, які були змушені покинути свої домівки через війну.

На період воєнного стану та активних бойових дій в деяких регіонах України відомство буде застосовувати методику розподілу платежів між споживачами спожитих комунальних послуг в домі. Це так званий корегуючий коефіцієнт, коли враховується зменшення обсягів використання води в порівнянні з мирним часом. Тобто нарахування будуть виконуватися так, щоб врахувати тих українців, які наразі не мають лічильників через війну або не можуть передати їхні показники.

Раніше Президент України Володимир Зеленський заявив про те, що тарифи на електрику для населення не змінюватимуть щонайменше пів року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus