USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Гектар волинської ріллі коштує майже 20 тисяч

30 Січня 2012 18:51
На Волині один гектар сільськогосподарських угідь вартує 19,7 тисяч гривень. Відповідно, плата за оренду повинна становити майже 600 гривень.
Про це 30 січня під час селекторної наради в облдержадміністрації розповів начальник управління Держкомзему у Волинській області Василь Василенко.
З його слів, за право тимчасово користуватися сільськогосподарськими ділянками в 2011 році розрахувалося 90% орендарів. «Нині громадянам боргують 1 мільйон гривень. Виявлені факти невиплат передали в правоохоронні органи», ‒ відзначив посадовець.
Заступник голови ОДА Віталій Карпюк зауважив, що в недобросовісних орендарів землю потрібно відбирати та передавати «ефективному власнику».
Також Василенко розказав про те, як встановлюють вартість оренди землі. Мовляв, на початку року фахівці вираховують ціну одного гектара ріллі. «Для прикладу, минулого року цей показник становив 11 тисяч гривень. Від цієї суми береться 3%, які складають вартість оренди. Однак, ряд господарств в області платили власникам паїв менше 3%», ‒ стверджує він.
Цьогоріч, зі слів Василенка, один гектар сільськогосподарської землі коштує 19,7 тисяч гривень. «Вартість його оренди – майже 600 гривень», ‒ додав посадовець.
Окрім того, чиновник повідомив, що в 2012 році 3 мільйони гривень використають на земельне розмежування та інвентаризацію угідь в межах населених пунктів і за їх межами. Він попросив голів РДА та районних рад посприяти швидкому освоєнню цих коштів місцевими радами.
Натомість Карпюк запропонував, аби населеним пунктам, де за оренду земельних паїв волинянам платитимуть менше, ніж 600 гривень, не виділяли ці гроші. «40 сільрад можуть не розраховувати на фінансування», ‒ сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus