USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Військова прокуратура Луцького гарнізону декілька днів прослуховувала майора СБУ

1 Квітня 2016 17:01
Працівника Служби безпеки України, якого затримали на хабарі, вдалося упіймати «на гарячому» завдяки негласним слідчим діям.

Про це під час брифінгу для працівників ЗМІ розповів прокурор військової прокуратури Луцького гарнізону Євген Давидов (на фото) сьогодні, 1 квітня.

Нагадаємо, військова прокуратура Луцького гарнізону спільно із оперативними працівниками внутрішньої безпеки у Волинській області УВБ Служби безпеки України задокументували факт вимагання та отримання хабара майором СБУ.

Розмір отриманої неправомірної винагороди – 20 тисяч гривень. А також – 400 літрів газу в талонах.

Як розповів прокурор військової прокуратури Луцького гарнізону Євген Давидов, до них попередньо звернулися співробітники внутрішньої безпеки СБУ.

«Їм надійшло повідомлення, що співробітник СБУ вимагає з підприємця неправомірну вигоду за нестворення перешкод та сприяння у веденні господарської діяльності», - розповідає прокурор.

Так, з цією скаргою до ВБ СБУ звернувся лучанин-керуючий справами підприємця. Сам підприємець мешкає у Рівному, він є власником мережі газових заправних станцій в Рівненській області.

З січня 2016 року вищезгаданий майор СБУ почав надсилати до різних установ та організацій-контрагентів підприємця запити, щоб з’ясувати інформацію про нього та недоліки в його роботі. Фактично, він шукав штучні приводи для перешкоджання у веденні господарської діяльності.

«Військова прокуратура Луцького гарнізону звернулася до апеляційного суду з проханням про отримання дозволу на проведення негласних слідчих розшукових дій. Кримінальне провадження було відкрите 26 березня, а 31 березня цього співробітника СБУ затримали», - розповів Євген Давидов.

З його слів, з моменту отримання дозволу суду, за працівником СБУ вівся аудіо та відеоконтроль. Нині ці матеріалі засекречені, та є процедура щодо легалізації матеріалів негласних слідчих розшукових дій, після яких ці докази зможе врахувати суд.

Слідчі встановили, що майор СБУ отримав 20 тисяч гривень та талони на 400 літрів газу, коли їхав у службових справах в управління Держекоінспекції у Рівненській області. Коли він зайшов у адмінбудівлю – до нього й підійшли оперативники. До слова, працівник СБУ попросив надати йому захисника, і лише по тому, як прибув захисник, правоохоронці обшукали затриманого.

Як пояснив Євген Давидов, за отримання і вимагання неправомірної вигоди майору СБУ інкримінують частину 3 статті 368 Кримінального кодексу України, яка передбачає реальний термін покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus