USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Генерал-майора СБУ Шайтанова, який працював на РФ, засудили до 12 років

14 Серпня 2023 14:00
Офіс генерального прокурора повідомив, що генерал-майора Валерія Шайтанова засуджено до 12 років за ґратами з конфіскацією майна. Його визнали винним у державній зраді та підготовці терактів в інтересах рф.

Шайтанов обіймав посаду колишнього першого заступника керівника Центру спеціальних операцій «А» СБУ, пише Бабель.

Прокурори у суді довели, що генерал-майор СБУ збирав інформацію, яка становила державну таємницю, та передавав її представникам рф. Також за завданням російських спецслужб засуджений підшуковував людей серед колишніх військовослужбовців СБУ для вчинення теракту.

Він мав на меті убити майора ЗС Чеченської Республіки Ічкерія Адама Осмаєва, який з лютого 2015 року під час війни на сході України очолював Міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва. Тоді правоохоронці запобігли вбивству.

Валерія Шайтанова затримали 14 квітня 2020 року.

16 квітня було затримано ще одного фігуранта цієї справи. Полковник російського ФСБ Ігор Єгоров, який вербував генерал-майора, виявився причетним до справи про збитий у 2014 році над Донбасом літак МН17 Малайзійських авіаліній. За даними СБУ, Єгоров також був одним з ватажків бойовиків на Донбасі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus