USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Генпрокуратура зайнялась переведенням підприємців у держбанки*

6 Листопада 2014 18:11
Генпрокуратура почала перевірку законності переведення бюджетних і держпідприємств на обслуговування в держбанки.

Так, Генеральна прокуратура України розпочала перевірку законності примусового переведення державних органів, бюджетних організацій та військових частин на обслуговування в держбанки.

Про це вказується в листі Генеральної прокуратури, підписаному заступником начальника Головного "антикорупційного" управління Володимиром Орловим. Відповідні доручення про перевірку законності рішень Кабміну про переведення бюджетників у держбанки направлені в Секретаріат уряду, Антимонопольний комітет і Національний банк України.

Нагадаємо однак, 3-ого листопада йшлося про те, що керівництво "Ощадбанку" спростувало інформацію, поширювану рядом регіональних підрозділів держбанку, про вимоги уряду щодо переведення виплати заробітної плати працівникам держпідприємств і бюджетних організацій в державні банки.

Як зазначається у супровідних документах Генпрокуратури, ще 10 квітня 2014 відповідно до доручення Прем'єр-міністра України №10874/1 / 1-14від 10 квітня 2014 центральним органам виконавчої влади, їх територіальним органам, державним установам та підприємствам тощо наказали перейти на банківське обслуговування в банки державної форми власності. Крім цього, протокольними рішеннями № 74 від 08.09.2014 та № 76 від 11.09.2014 Кабмін зобов'язав керівників держустанов і бюджетних підприємств забезпечити перехід на обслуговування зарплатних проектів в зазначених вище банках.

Згідно з результатами перевірки законності дій Прем'єр-міністра України, Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади про примусове переведення працівників державних установ на обслуговування в державні банки, Генпрокуратура має намір внести подання Кабінету Міністрів України з вимогою про скасування та припинення дії протокольних рішень № 74 від 08.09 .2014 та № 76 від 11.09.2014 та припинення незаконних дій з примусового переводу працівників державних установ і підприємств на обслуговування в державні банки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
МИ Показати IP 7 Листопада 2014 11:48
Генпрокуратуру підкормлюють банки олігархів, інакше не було б таких рішень! Генпрокуратуру на люстрацію! Рішення генпрокуратури антидержавне!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus