USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Генпрокурор Луценко володіє котеджем і колекцією антикварної зброї

14 Травня 2016 10:51
У даних з офіційних декларацій нового голови Генеральної прокуратури Юрія Луценка і його дружини-депутата Ірини Луценко є нестикування з відомостями з реєстрів прав на нерухомість і підприємств. Про це повідомляє "Страна".

Луценко заробив 75,5 тисячі гривень за минулий рік, весь його дохід становила депутатська зарплата. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

У розділі нерухомості вказано дві квартири: одна малесенька на 22 кв.м і друга 181 кв.м. Що стосується останньої, то Луценко в дужках уточнив, що мешкає там.

Однак такий метраж має квартира сімейства, що записана на чоловіка та дружину. Вона розташована в елітному будинку-хвилі на Печерську. Ці апартаменти були виставлені на продаж понад рік тому. Покупців на 4 кімнати дотепер не найшлося.

Поки немає потенційних клієнтів, житло здається в оренду, сказав у телефонній розмові ріелтор. Сім'я Луценків уже на Печерську не живе.
Оголошення про продаж квартири Луценка на сайтах нерухомості постійно обновлюється. Фото: domik.ua

У реєстрі прав на нерухомість фігурує квартира в Рівному. У базі жителів України зазначено, що там, крім самого генпрокурора, прописані його батьки й дружина Ірина. Також у виписці є дані про те, що новий генпрокурор брав в іпотеку $12 тисяч на квартиру на вулиці Райдужній, що на Троєщині. Пізніше, коли проти Луценка велися кримінальні справи, на цю власність політика наклали арешт.

Серед іншої нерухомості - невелика ділянка в 7 соток з дачею й величезний маєток у селищі Стоянка неподалік столиці.
Особняк у Стоянці зареєстрований на близького родича. Скриншот з відео громадського руху "Без парканів"

На території закритого котеджного містечка стоїть особняк в 860 кв. м, гостьовий будиночок, просторий гараж. Саме в цьому заміському маєтку зараз проживає сім'я.

Луценко відзначає у своїй декларації, що орендує все це. А власником такого котеджу й землі, який зараз за оцінками брокерів коштує близько 25 мільйонів євро, є батько Ірини Луценко Степан Нарембик.

Це підтверджує документ із реєстру прав на землю й об'єкти нерухомості. Цікаво, що купив пенсіонер цей маєток уже через 4 місяці після звільнення Юрія Луценка із в'язниці в 2013 році.

Зазначимо, що в Луценків двоє синів. Олександр, якому на початку літа виповниться 27 років, зараз займається сімейним бізнесом.

Коли хлопець служив у зоні АТО, його батько сповістив про це весь Facebook. На Донбасі він пробув не дуже довго - 44 дні в жовтні-листопаді 2014 року.
Олександр воював нібито під Донецьким аеропортом. Фото: Facebook

16-річний Віталік Луценко закінчує 10-й клас столичної гімназії №117 ім. Лесі Українки.

Судячи зі сторінки хлопця, він захоплюється комп'ютерними іграми, малюванням і літературою в жанрі фентезі. Живе він разом зі своїми батьками в заміському будинку селища Стоянка. Зі слів однокласників Віталія, він - творча особистість і любить мистецтво.
Луценко-молодший (в окулярах) бере участь у шкільній самодіяльності. Фото: ВКонтакте

Юрій і Ірина Луценко люблять свійських тварин, у них є два вихованці. Пес Черчіль - бернська вівчарка й кіт Кузьмич - американський мейн-кун офарблення чорний таббі.
Юрій зі своїм щеням, який йому подарували на день народження. Фото: Facebook

Відомо, що новопризначений генеральний прокурор любить читати. З кожним днем він пише звіти на Facebook - які книги придбав, що вже закінчив читати. З останнього - "Хрестовий похід у Європу" Дуейта Ейзенхауера, "Крах операції" Ігоря Бунича й кілька томів Всесвітньої історії.
Юрій прилучає до читання всю сім'ю. Фото: Facebook

Наближені до сімейства Луценків люди говорять, що в нього досить нестандартне хоббі. Він колекціонує антикварну зброю й зберігає її в підвалі свого будинку. Нібито в нього там є дуже цінні зразки ножів і кортиків.

Нагадаємо, 12 травня Юрія Луценка призначили Генеральним прокурором України. За кандидатуру Луценка проголосували 264 народних депутатів.

Президент Петро Порошенко у парламенті підписав указ про призначення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Вася Показати IP 14 Травня 2016 11:45
запам'ятали!, а тепер згадаємо про майно через рік...... далі буде!
Тимоха Показати IP 14 Травня 2016 12:01
Це усе хабарі мусорів якими він керував як міністр і "дуже" навів порядок. Стара гвардія реваншистів ХА ХА ХА
волинянам Показати IP 14 Травня 2016 12:14
Юра розжени прокурорське КОДЛО!!!!!, вважаю що потрібно луценкові плати мільйон баксів, але ригів до тюраги, юра тримайся волинь за тебе!!!!!!
Анонім Показати IP 14 Травня 2016 12:21
орендує будиночок вартістю 25 млн євро у власного тест, куплений в 2013р - це дуже цікавий факт, який свідчить як мінімум про те,що новоспечений "пгокурор" є лицемірним створінням і зовсім не політиком європейського типу
Людмила Василівна Показати IP 14 Травня 2016 12:27
Все " нажито " непосильною працею і придбано за "зарплату " . Чергова розводіловка простачків ! З такими кадрами ми " рехформуємо" прокуратуру теж ..., я і попередні галузі ...
123 Показати IP 14 Травня 2016 13:11
И неужели кто то поверит, что это все его добро??? И нажито непосильным трудом?
не лучанин Показати IP 14 Травня 2016 14:26
прокурор підзвітний порош і його прихвостням.а тому великих і " багатих" справ він не вирішує
Луценку Юрію!!! Показати IP 14 Травня 2016 15:04
Стосовно нового начальника прикордонників пана “Малого”, якого лиш призначили в травні. По приходу на службу в Ягодин він заявив про започаткування нових великих сум пообрів в “общак” який має здаватися ним на Київ. Окрім того лякає прикродонників тим, що в нього начальник луцького прикрдонного загону “Криша” яка має твердий вихід наверх бо є кумом сина голови Держприкордонсулжби. Залякує всї прикордонників, плює на цінності революції гідності, абсолютно не боїться внутрішню безпеку, бо вони мовляв ще його мають боятися, вголос і відкрито погрожує прикордонникам, саме тому вони змушені пускати машини без черги аби сплатити “Дань” сину кума голови Держприкордонслужби.
полюх Показати IP 14 Травня 2016 17:48
не " партеся".шановні! з приходом когось нового нам всім так хочеться відчути зміни на краще! але повірте -краще все в минулому! ні порох.ні гройсман ні луценко для держави і для людей не зроблять нічого путнього!
свідомий Показати IP 14 Травня 2016 23:43
А всі зараз лише писати у неті спроможні, а змінити нічого не зможуть, бо "ці" вже всім себе оточили, що ніхто навіть і не пікне! Тільки на ток-шоу попіз...ь та в неті пообурюються і все! О-то так - з'їли?!
Сергій. Показати IP 5 Січня 2022 16:14
Цікаво читати це у 2022 році. Тут повний перелік типового нороту, який тепер сидить по норах. І цого все влаштовує. Отаке, волиняки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus