USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Генпрокурор США заявив про іноземне втручання в акції протесту

5 Червня 2020 11:04
У федеральних правоохоронних органів є докази того, що члени екстремістських угруповань, в тому числі ANTIFA, а також представники іноземних політичних сил вплинули на загальнонаціональні акції протесту з приводу смерті Джорджа Флойда.

Про це заявив генеральний прокурор Вільям Барр, повідомляє Бабель з посиланням на Reuters.

За його словами, міністерство юстиції знайшло докази, що «екстремістські агітатори» впливали на акції протесту, «маючи власний насильницький порядок денний».

«У нас є докази того, що ANTIFA та інші подібні екстремістські групи, а також учасники різних політичних сил були залучені до підбурювання до насильницької діяльності та участі в ній», – заявив він.

Барр наголосив, що саме під їхнім впливом мирні акції протесту переросли у мародерство.

Заява Барра зʼявилася за три дні після того, як внутрішня розвідка виявила, що більшість насильства під час протестів здійснювали опортуністи, а не організовані екстремісти. Зокрема, напередодні федеральні прокурори Лас-Вегаса звинуватили трьох членів антиурядового руху Boogaloo у підбурюванні до насильства та мародерства під час протестів.

Генпрокурор також захищав своє рішення насильно розігнати мирних протестувальників від Білого дому, заявивши, що бунти вийшли з-під контролю.

Протести у США спалахнули 25 травня після появи відео, на якому поліцейський душив коліном беззбройного афроамериканця Джорджа Флойда. Флойд помер, а експертиза підтвердила, що причиною смерті стали дії поліцейського. Офіційна експертиза це заперечувала. Проти всіх причетних поліцейських висунули обвинувачення в убивстві.

Протести тривають у 16 штатах. У звʼязку з ескалацією насильства у двох десятках штатів мобілізували Національну гвардію, а в містах запровадили комендантську годину, зокрема, в Нью-Йорку і Вашингтоні. Під час масових протестів правоохоронці затримали понад 10 тисяч людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
;;;;; Показати IP 5 Червня 2020 11:23
Принцип бумерангу ні хто не відміняв....
факт Показати IP 5 Червня 2020 11:53
А блін єта фсе Путін... :)))
Всезнайко Показати IP 5 Червня 2020 11:58
От біда. Та не може бути такого.
Народна прокуратура Показати IP 5 Червня 2020 12:02
Яких саме іноземних політичних сил представники? Щось у тексті цього не знайшов
Лісник Показати IP 5 Червня 2020 12:07
ті думали що тільки вони в усіх країнах можуть мутити...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus