USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Генпрокурор України повідомив про велику чистку рядів усіх силових і правоохоронних структур

1 Серпня 2022 21:33
Генеральний прокурор України Андрій Костін підписав наказ про проведення розслідування співробітників прокуратури прифронтових регіонів України для перевірки того, хто, де знаходився і як захищалися приміщення прокуратур, матеріали справ, майно, а головне, чи є інформація щодо причетності співробітників прокуратур до колабораційної діяльності.

Про це Генпрокурор України Андрій Костін повідомив під час телемарафону в ефірі «1+1», передає ТСН.

«Щодо того, що вже зроблено протягом останніх декількох місяців, це повідомлення про підозру 5 прокурорам та 3 держслужбовцям. Одну справу вже скеровано до суду. Триває роботота щодо понад 600 співробітників прокуратури, які перетинали кордон. З кожним із них проводять перевірку. Із 1 серпня генеральна інспекція Офісу буде проводити розслідування, щоб встановити можливу причестність співробітників прокуратури», – повідомив Костін.

За його словами, йдеться не лише про співробітників прокуратури, але й про всю охоронну систему, органи держуправління, державної влади і місцевого самоврядування.

«Під час війни жоден факт, який може свідчити про якусь допомогу агресору, такому факту має бути віддана відповідна оцінка і всі причетні до цього мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності», – зазначив він.

Костін також повідомив, що така велика кампанія з очищення рядів усіх силових і правоохоронних структур обумовлена питанням безпеки.

«Якщо десь ще перебувають якісь колаборанти, зрадники, особливо, в правоохоронній системі, це питання безпеки держави та української нації. Йдеться лише про факти, які доведені доказами. Результати перевірки мають бути доведені юридично», – додав костін.

Нагадаємо, 27 липня Генпрокурором України став Андрій Костін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 1 Серпня 2022 22:16
А превентивно цього раніше цього зробити не можна було? Краще пізно, ніж ніколи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus