USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Сумській області окупанти викрадають і катують молодих чоловіків

3 Квітня 2022 14:49
У Сумської області прокуратура відкрила провадження проти російських окупантів, які викрадають і катують молодих чоловіків.

Про це повідомили в офісі Генерального Прокурора, передає УНІАН.

Слідство встановило, що в місті Тростянець окупанти під час обшуків у будинках мирних жителів викрали 32-річного та 29-річного чоловіків. Наразі їхнє місцезнаходження невідоме.

Також 20 березня росіяни захопили в полон ще двох чоловіків. Їх утримували і катували в приміщенні залізничного вокзалу. Коли почалися активні бойові дії, чоловікам вдалося втекти з полону.

«За процесуального керівництва Охтирської окружної прокуратури тривають досудові розслідування за фактами викрадення людей представниками іноземної держави (ч. 1 ст. 146-1 Кримінального кодексу)», – йдеться в повідомленні прокуратури.
Також стало відомо, що в Боромлі на Сумщині російські військові закатували марафонця із Книги рекордів України Сергія Проневича.

Про це у Facebook повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

«Приголомшила страшна звістка про хлопця з Сумщини, якого катували і вбили російські військові. Його тіло було знайдено вже після визволення Боромлі, через тиждень після зникнення. Неймовірно важко про це писати, але ним виявився рекордсмен України Сергій Проневич», – написала Вєтрова.

Вона нагадала, що рекорд Проневича до Національного реєстру рекордів було внесено у 2019 році.

«У повній військовій амуніції Сергій пробіг марафонську дистанцію за 4 години 36 хвилин. Найкращі люди країни, цвіт і надія нації, розтоптана брудним чоботом…», – наголосила Вєтрова.

Читати ще: 300 людей у братській могилі. Міський голова Бучі розповів про звірства окупантів

Вона зазначила, що катування людей вважається злочином навіть під час війни. Прокуратура порушила кримінальне провадження за цим фактом (ст. 438 ККУ). Максимальне покарання за цією статтею – це довічне ув'язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus